Рецепти

Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |

логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?

Рецепти

Відповісти
 Номери телефону на небо при життєвих потребах., При першій же потребі - телефонуйте.
Ксенічка
20 березня 2015 17:42
Повідомлення #281

Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар

Бали: 1656
"Єдина відрада моя нині - це Євангеліє."
"Жахлива безнадія! так жахлива, що одна тільки християнська філософія може боротися з нею.." Шевченко 1850..

Перейти на початок сторінки
Darka
30 березня 2015 00:58
Повідомлення #282

Файна господиня
  • 51

Репутація: 621

Бали: 712
Шановні друзі,церква пропонує з 29 березня(понеділок), розпочати молитись дев"ятницю до Благовіщення Пречистої Діви Марії.Жертвуємо цю молитву за опіку Богородиці для наших солдатів і волонтерів,нашої армії,нашого народу і України,за захист від ворогів видимих і невидимих,за опіку над полоненими,за мир і спокій у наших сім"ях і нашій державі,за дарування розуму і сміливості для керівників нашої держави ,за процвітання України ,за навернення грішників ,у наміренні кожного з нас.Прохання приєднуватись і залучати,рідних і знайомих.

Молитва.

Богородице Діво,радуйся!

I я вітаю Тебе, Непорочна Діво, словами, якими поздоровив Тебе колись Архангел Гавриїл у
Назареті. Ти повна всяких благодатей, з Тобою Господь.

Всевишній підніс Тебе до найбільшої гідності в небі й на землі, бо вибрав Тебе на Матір Свого
Сина. Ти одна з поміж жінок вибрана до такої гідності.

Тебе славлю, Тебе величаю, Тобі честь віддаю, Донько Предвічного Отця, Мати Божого Сина,
Обручнице Святого Духа.

Окрім такої гідності, Ти, Пресвята Діво, така покірна, що називаєш Себе Божою служницею.

Тож молю Тебе: навчи й мене тієї найбільшої чесноти - покори. Випроси мені ласки, щоб я міг лише тим
величатися, що я Твій слуга. А коли буду Твоїм вірним слугою, тоді буду
виконувати Божу волю в усьому і через те буду учасником Божої слави на небі.
Цього від Тебе надіюся, про це Тебе сьогодні гаряче прошу.

Амінь
Отче наш... Богородице Діво, радуйся! Слава Отцу і Сину…

Повідомлення відредагував Darka - 30 березня 2015 00:58
--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Darka
2 квітня 2015 19:26
Повідомлення #283

Файна господиня
  • 51

ПРОСТИ МЕНІ, БОЖЕ !

Прости мені, Боже, за те, що грішила,
За те, що не раз непокірна була,
За те, що спокуси не всі обходила
І часто на світ нарікала зі зла.

Прости мені, Боже, за мою зневіру,
За слабкість і відчай у чорній журбі,
За те, що не раз переходила міру
І шкоду сама завдавала собі.

Прости мені, Боже, за гордість велику,
Яка в моїм серці жевріла не раз,
За те, що могла бути часом дволика,
За те, що бездумно проводила час.

Прости мені, Боже, бо грішна, я знаю,
За те, що робила свідомо чи ні.
Спровадь на дорогу, якою йти маю,
І хай Твоя воля поможе мені!

--------------------
Ксенічка
3 квітня 2015 11:35
Повідомлення #284

Досвідчена господиня
  • 68

prayer...

«Господи, я прошу не про чудеса і не про міражі, а про силу кожного дня. Навчи мене мистецтву маленьких кроків.

Зроби мене спостережливим і спритним, щоб в строкатості буднів вчасно зупинятися на відкриттях і досвіді, які мене схвилювали.

Навчи мене правильно розпоряджатися часом мого життя. Подаруй мені тонке чуття, щоб відрізняти першорядне від другорядного.
Я прошу про силу стриманості і заходів, щоб я по житті не пурхав і не ковзав, а розумно планував протягом дня, міг би бачити вершини і дали і хоч іноді знаходив би час для насолоди мистецтвом.

Допоможи мені зрозуміти, що мрії не можуть бути допомогою. Ні мрії про минуле, ні мрії про майбутнє. Допоможи мені бути тут і зараз і сприйняти цю хвилину як найважливішу.

Убережи мене від наївної віри, що все в житті має бути гладко. Подаруй мені ясну свідомість того, що складнощі, поразки, падіння і невдачі є лише природною складовою частиною життя, завдяки якій ми ростемо і зріємо.
Нагадуй мені, що серце часто сперечається з розумом.

Пошли мені в потрібний момент когось, у кого вистачить мужності сказати мені правду, але сказати її люблячи!
Я знаю, що багато проблем вирішуються, якщо нічого не робити, так навчи мене терпінню.

Ти знаєш, як сильно ми потребуємо дружбу. Дай мені бути гідним цього найпрекраснішого і ніжного дарунка долі.

Дай мені багату фантазію, щоб у потрібний момент, в потрібний час, в потрібному місці, мовчки або кажучи, подарувати комусь необхідне тепло.
Зроби мене людиною, яка вміє достукатися до тих, хто зовсім "внизу".
Убережи мене від страху пропустити щось у житті.

Дай мені не те, чого я собі бажаю, а те, що мені дійсно необхідно.
Навчи мене мистецтву маленьких кроків ».Antoine de Saint-Exupery

Повідомлення відредагував Ксенічка - 3 квітня 2015 11:37
Ксенічка
10 квітня 2015 00:05
Повідомлення #285

Досвідчена господиня
  • 68

Молитва покаяння..
Владико, Господи Ісусе Христе! Ти – захист мій. В твоїх руках я весь. Поможи мені і не попускай мені грішити, бо я нестриманий, і не дозволяй мені ходити за бажанням тіла мого. Господи, не забувай мене, бо я немічний. Ти Сам знаєш, що для мене корисне, тому не покидай мене з гріхами моїми. Не покидай і не відступай від мене. Я до Тебе вдаюся, навчи мене чинити волю Твою, бо Ти – Бог мій. Зціли душу мою, бо я згрішив перед Тобою. Спаси мене заради милости Твоєї, бо перед Тобою всі ті, що спокушають мене на гріх, і нема мені іншого пристановища, крім Тебе, Господи. Нехай осоромлені відступлять від мене ті, що жадають погубити душу мою. Бо Ти один сильний, Господи, у всьому, і Тобі слава на віки віків. Амінь.

Він помирав.
Один.
Стражденний.
Збитий.
Вжахнулось сонце. Впала хижа ніч.
Йому б ще жити, жити, й жити!
Йому б ще ряст топтати босоніж.
Йому б нести ще факели надії:
Он скільки ще зболілих та калік.
Ще у скількох душа без світла скніє.
Який же Він був добрий чоловік!
Та Він вмирав.

Один.
Один на світі.
Пекельно-чорна падала вуаль.
А серце билось в грудях, наче в кліті:
Воно вже чує списа гостру сталь.
Але не спис підпер Йому легені,
І не вінок вразливо так пече,
Ні вигуки жорстоко-навіженні,
Ні ненадійне другове плече.
Йому болять майбутні всі століття,
Що розіпнуть уже не просто плоть:
Плювати в душу будуть і щомиті
На нову смерть без жалю поведуть.
Вмирати буде у серцях жорстоких,
В байдужості, упертості людській,
Коли гріхи колоти будуть в боки,
Як знов Голгофа — й Він вмира на ній.
Коли забудуть істинні дороги,
Коли зневажать жертвенну любов,
Коли у Ньому світ відкине Бога,
Він помирати буде знов і знов,
В серцях байдужих вкотре розіп’ятий,
Розміняний на грішні бариші...
Не так жахливо на хресті вмирати:
Найбільш болюче вмерти у душі...

Юрій Вавринюк.

Повідомлення відредагував Ксенічка - 10 квітня 2015 00:08
Ксенічка
23 квітня 2015 19:48
Повідомлення #286

Досвідчена господиня
  • 68

БОГ НЕ ПОМЕР !! GOD"S NOT DEAD !!

Величальне..

Ти Бог Великий, Мудрий і Святий!
Владика світу, Цар добра й спокою,
Ти Неосяжний, водночас простий,
Творіння все звучить Тобі хвалою!
Тобі складають славу небеса
Нічні сузір’я й зорі світанкові,
Гірських вершин неторкана краса,
Шум водоспадів, тиша вечорова.
Ти пісню дав малому солов’ю,
Весняним грозам дав свою октаву,
І світле піаніссімо дощу
Звучить для Тебе у високих травах.
Ця досконала Музика хвали
Присвячена Тобі, Великий Боже,
А я, людина, — цятка на землі,
Як я тебе прославить, Отче, можу?
Безкрила я й не дуже голосна,
Та вдячне серце я Тобі приношу,
Я знаю, в світі цілому нема
Нікого, хто б для Тебе був дорожчий.
Прийми від мене вдячності слова
І мою пісню щиру, любий Боже!
Хвала Тобі, о Господи, хвала!
Вночі та вдень і у хвилину кожну!

Марія Звірід

Повідомлення відредагував Ксенічка - 23 квітня 2015 19:51
Darka
26 квітня 2015 10:10
Повідомлення #287

Файна господиня
  • 51

Ми повинні знайти час на те, щоб вислухати одне одного, щоб подивитися одне одному в очі, щоб разом поплакати, посміятися, поспівчувати, погуляти.
Тільки це заберемо до Господа, себе і свою здатність любити. Ні меблі, ні одяг, ні тіло...

--------------------
Ксенічка
28 квітня 2015 00:04
Повідомлення #288

Досвідчена господиня
  • 68

Маленькому синові

Молися сину...
Хай слова дитячi
Перлини мов нанизує душа.
Нехай вони ведуть через невдачi,
Хай та молитва свiтить, мов свiча.

Схиляй колiна.
Дасть молитва сили.
Без неї ти — як птаха без крила.
Молися, сину, поки не змарніли
Тендiтнi сходи щиростi й добра.

Молися сину!
Небо пильно слуха
Твої слова невпевнено-простi.
В молитвi ти знайдеш для себе Друга,
Який тебе не лишить у життi.
Юрій Вавринюк
Ксенічка
9 травня 2015 23:30
Повідомлення #289

Досвідчена господиня
  • 68

Дитяча молитва..
Мою стежину — ще таку коротку,
Ще без каміння, горя та крові,
І перші кроки, ще без тіні смутку —
Благослови!

Моє життя — ще ніжне та безхмарне,
Дитячі мрії світлі та живі,
Моє дитинство, мов у казці гарній —
Благослови!
Моє сердечко — вже таке велике,
І горизонти юності нові,
І журавлині таємничі крики —
Благослови!

Маленьку віру — ще таку непевну,
Та нелукаву, щиру, без олжі,
В моїй душі дитячій та безмежній —
Благослови!
Ю.Вавринюк.

Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 травня 2015 23:31
Ксенічка
10 травня 2015 18:41
Повідомлення #290

Досвідчена господиня
  • 68

20 способів читання Святого Письма.

Біблія — непроста книга. Читання Біблії може знеохотити, бо дається воно важко. Часто вона здається надто складною. Як читати так, аби не мати докорів сумління, що читаєш невідповідним чином?

Тим більше, в Церкві постійно наголошується, що Писання читати треба. Ви, можливо, знаєте цю дилему: в мене є бажання читати Біблію, але я не знаю, як це зробити. Як наблизитися до Слова Божого, щоби знову не залишитися наодинці зі своїм розчаруванням?
Якщо ви хочете зустріти і почути Бога, навчіться конкретних методів читання Святого Писання.

Завжди починайте з питання: чому я хочу прочитати Біблію? Кожна чесна відповідь буде правильною і дозволить вам вибрати відповідний метод на сьогоднішній день. Слово Боже повне життя, що чекає вас (пор. Євр 4, 12).
1. Слухання — це найбільш примітивний метод. Святе Письмо і Євангеліє зокрема спершу передавалося усно. Читати Біблію — це слухати Бога.
2. Запам’ятовування — вивчення фрагментів Святого Письма напам’ять. Є пасажі, які, безсумнівно, треба знати напам’ять. Вони включають у себе, наприклад, пролог Євангелія від Йоана, заповіді Блаженств, початок книги Буття. Дехто каже, що кожен із нас має Псалом, який якраз про нього. Спробуйте знайти його, а потім вивчіть його і моліться ним.
3. Переписування — писати уривки з Писання. Таким чином ти зможеш побачити структуру тексту, окремих речень, і, перш за все, схилитися над Словом. Ти ніколи не замислювався, чому деякі книги Святого Письма надруковані так, що тексти в них вирівняні на обох сторінках, в той час як в інших — тільки ліворуч?
4. Lectio Divina — традиційний метод Церкви, який полягає у медитації над уривком Писання. Він складається з декількох етапів:
– Вступ. Знайди місце і потурбуйся про простір, щоби стати смиренно в присутності Бога, просити Святого Духа про допомогу і провадження.
– Lectio. Читання і аналіз уривка з Писання — бажано кілька разів і вголос; можеш підкреслити важливі слова, виписати події або символи.
– Meditatio (роздуми). Шукай глибший сенс прочитаного слова, спробуй «розжувати» текст, тобто дізнатися, яке послання цей уривок несе спільноті Церкви та кожній людській істоті. Іноді досить зосередитися на одному слові, реченні й перебувати з ним, запам’ятовуючи форму і суть; іншим разом ти можеш зазирнути до біблійних коментарів, щоби прояснити собі питання та інтуїції щодо нього.
– Contemplatio (споглядання). Занурення всього себе у зміст Послання. Вслухайся у Слово Боже, увійди з усім твоїм досвідом і думками в потік Божого Одкровення, щоби дозволити Богу пролити світло на твоє життя і занурити нас в океані Його життя і любові.
– Oratio (молитва). Споглядання це досвід, який, природно, закінчується молитвою. Це подяка, величання і, нарешті, прохання про допомогу у виконанні конкретних кроків у житті одразу після читання.
5. Lectio continua — просто читати Писання від палітурки до палітурки. Ти можеш читати Святе Письмо в будь-якому зручному для тебе порядку, керуючись хронологією подій, що їх відображає Біблія, або темою, яка тебе цікавить.
6. Навмання — цим методом часто зловживають. Не рекомендується його використання, тому що часто виникає небезпека маніпулювання Словом Божим, особливо якщо ви шукаєте конкретних відповідей, спираючись на уривки Писання. Однак, такий метод теж іноді працює.
7. Сувій — ти знаєш, що таке філактерії? Напиши собі фрагмент Писання, хоча б одну фразу, і носи його з собою протягом дня, роздумуючи над ним, звертаючись до Бога цим текстом.
8. Молитва словами Святого Письма — у Біблії є багато молитов, Псалми, наприклад, це просто молитовник (також і для Ісуса), яким варто користуватися в будь-якій життєвій ситуації. Молитву можеш знайти і в інших книгах, також і в Новому Завіті. Церква з самого свого початку молиться словами Біблії, тому що християнська молитва це натхнений дар Бога.
9. Тематичне читання — хочеш знати, що Бог думає про страждання, прощення, любов? Можеш знайти у Писанні відповіді на питання, які тебе цікавлять саме зараз.
10. Читання з книжкою — є книжки, які варто читати паралельно з Писанням. Це твори художнього чи наукового-популярного характеру, присвяченні Біблії, її окремим частинам або постатям. Наприклад: Олександр Мєнь, «Читаючи Біблію» або «Син Людський»; «Ісус із Назарета»; «Бен Гур» та інші.
11. Читання з питанням: ким є Бог? — Святе Письмо походить від Бога, це Його Одкровення. Якщо ти зацікавлений Ним, хочеш пізнати Його (бо немає нікого і нічого більш захопливого), — треба питати кожну фразу і слово, і в той же час весь текст про його Автора.
12. Підручник діянь Бога — Біблія відкриває важливу річ: як Бог діє. Знаючи це, легше побачити Його дію у твоєму житті.
13. Роздуми і розмова християн — спільне читання Святого Письма хрещеними людьми має свою силу, бо християни по-особливому «охоплені» Святим Духом, який діє в Церкві. Бог говорить до нас і діє на людей, які Його люблять; тому у їх спільноті ти набагато більше дізнаєшся про Нього, ніж наодинці.
14. Таргум — посередині великого аркуша паперу напиши вибраний фрагмент Біблії, а на полях, обабіч тексту, пиши свій особистий коментар, перефразовуй текст і дописуй думки щодо окремих слів, речень чи висловів.
15. Метод антропологічної відповідності — якщо у Святому Письмі йдеться про радість, сум, страх, батьківство, веселощі чи глузування, то найлегше відкрити сенс цього фрагменту через розуміння природи описуваного явища. Багато що змінилося протягом століть, але з людьми Біблії нас найбільше єднає людська природа та життєвий досвід. В Ісусі Бог використав людську природу, щоби виразити себе найбільш зрозуміло для нас — мовою людського життя. Цей метод застосовував Папа Римський св. Йоан Павло II.
16. Медитація протягом визначеного часу — дай собі певний час для медитації і зосередження на певному фрагменті. Не турбуйся, якщо за деякий час ти не будеш знати, що робити далі. Перебування в безпосередній близькості до Слова Божого саме по собі має сенс, навіть якщо ти його не бачиш у вигляді якихось мудрих думок або відчуттів. Це дуже цінний метод, тому що він дозволяє очистити наш розум і приготувати його на те, щоб почути, як Бог промовляє.
17. Відкриття Біблії в літургії — існує тісний зв’язок між Словом Бога й тим, що відбувається у храмі під час Богослужіння. Спробуй знайти цей зв’язок. Крім того, спробуй виявити джерело літургійних знаків у Святому Письмі.
18. Історично-критичний метод — потребує зацікавлення біблійним світом. Варто сягнути по коментарі або словники (наприкінці критичних видань Біблії), що наближають нам реалії характерних термінів, яких нині ми не розуміємо або розуміємо часом зовсім інакше. Цей метод дозволяє нам зрозуміти культурний і географічні контекст (звертай увагу на мапи, надруковані в Біблії!). Відкрий для себе різні мовні курйози та інші подробиці, біблійні літературні жанри або внутрішні посилання на інші біблійні тексти (питання, наприклад — яку книгу частіше цитує Ісус і автори Нового Завіту?). Це допоможе краще зрозуміти: хто, що, кому і чому говорить.
19. Риторичне тлумачення (екзегеза) — подивися на структуру Святого Письма і конкретного його фрагмента. Останні відкриття виявили, що для євреїв було надзвичайно важливо, як саме побудована структура тексту, як він звучав. Багато речень і думок повторюються в текстах таким чи іншим чином, для того, щоб сенс проявився буквально між рядків (один із таких прийомів називається паралелізм, він часто застосовується, наприклад, у Псалмах). Є фрагменти, сконструйовані симетрично, щоб дозволити слухачам краще запам’ятати і зрозуміти їхній зміст.
20. Призма Пасхи Ісуса Христа — неможливо зрозуміти справжній сенс Біблії без Ісуса Христа — Слова, що стало людиною. Для християн уся Біблія фокусується на Воскресінні Ісуса Христа. Подумай про це, коли читатимеш Писання. Поглянь на текст, який читаєш, крізь темряву Смерті і сяйво Воскресіння Христа. Більше того, через хрещення (занурення у Смерть і Воскресіння) можеш так само подивитися на кожний момент свого життя. Завдяки цьому Слово знову стане тілом. У тобі.

За матеріалами: propovidnyk. com. ua CREDO

Повідомлення відредагував Ксенічка - 10 травня 2015 18:43
Быстрый ответ Відповісти

1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

Зараз: 23 листопада 2024 16:46

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ

Оголошення

Нове на форумі

Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті

Всього на сайті: 17
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні

© 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.

bigmir)net TOP 100