Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 мастика, приготування мастики
Оленка я
24 лютого 2013 20:20
Повідомлення #1


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 12
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 1.07.2012

ICQ:--

Бали: 131
Доброго вечора дівчатка"! Хочу похвалитись вчора я пробувала робити молочну мастику :smile: трішки потрудилась і ось вуаля я тіпа стаю крутим кондитером :feel: а ось і рецепт (вроді його нарила на сайті кухарка ру) молочна мастика: Сухе молоко – 160 гр.
Цукрова пудра – 160 гр.
Згущенка – 200 гр.
Сок лимона – 2 ч.л.
Молоко і пудру висипаємо в мисочку і потихоньку лиємо згущонку і місимо тісто і додаємо сік лимона (без соку лимона мастика дуже прторно солодка) , Фото нажаль не виставляю бо моє чудо розбило фотоапарат((
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
11 червня 2013 15:53
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Рецепт мастики з маршмелоу від ir71
150г зефірчиків маршмелоу
1ст л води,в якій розвожу на кінчику ножа лимонну кислоту
.Далі по трошки підсипаю пудру і весь час мішаю.Коли ложкою вже важко буде мішати,викладаю на стіл і замішую тісто.Пудри йде десь біля стакана,але це не точно бо кожного разу по іншому(200-250гр)
Коли тісто перестане липнути до рук-мастика готова!далі кладу у холодильник на 30хв,після чого роблю різні вироби.Чим тонше розкатане тісто тим кращі вироби.А при розкатуванні я підсипаю крохмалем.Сушу фігурки 5-7 днів у теплому сонечному місці.

поради від Ірини
Коли пудри забагато то мастика туга,важко розкачується і кришиться.Коли замало то мастика липне до рук до доски,на якій розкачуєте і вироби практично розлазяться у руках. Треба вибирати оптимальний варіант.Але незабувайте що на якість мастики дуже впливає як саме ви розігріли маршмелоу.Якщо недогріли то мастика буде тягнутися і грудками, а якщо перегріли то небуде купи триматися.Бо в складі зефірчиків є желатин, а його перегрівати не можна бо він втрачає свої застигаючі можливості.



Мастика з маршмелоу від Larisa

400г маршмелоу
500г цуркової пудри
1 ч л води (або пару капель лимону)

Маршмелоу з водою на 20- 30 сек в мікрохвильову.Потім підмішуємо пудру ,поки перестане липнути до рук.В кінці додала трошки м*якого масла.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
11 червня 2013 15:59
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Мастика з желатином від Larisa

2 ст л холодної води
1,5 ч л жилатину
1,5 ст л рідкої глюкози
2 ч л гліцерину
450 г цукрової пудри

Жилатин залити водою і дати набухнути.Потім розігріти на плиті ,поки не розійдеться повністю.АЛЕ НЕ КИП*ЯТИТИ ! Додати глюкозу і гліцерин.Розмішати і добавляти поступово ПРОСІЯНУ цук.пудру.Добре вимішати ,рагорнути в харчову пльонку і в холодильник.Чим довше вона постоїть,тим більше вона буде еластичніша.Я ще добавляла 1 ст л лимонного соку.Гліцерин і глюкозу можна купити в аптеці,або там де продають все для випічки.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
11 червня 2013 16:04
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Мармишкова мастика (з інвертним сиропом)

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
11 червня 2013 16:59
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
на дрімфуді можна знайти детальниі і доступні МК
МК майстер-клас по прикрашанню (покриванням) торта мастикою від ir71

МК по виготовлення квіточок-братчиків

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
11 червня 2013 18:03
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Шоколадна мастика від Славочки

150 г цукрової пудри
200 г гіркого шоколаду (з більшим вмістом какао)
180 г маршмеллоу
1 ст. ложка вершкового масла
1 ст.ложка лимонного соку.

* Розтопити шоколад. У мікро дати набухнути маршмеллоу. Змішати всі складники до утворення однорідної маси.
* Після застигання можна з ним працювати (можна загорнути в харчову плівку й зберігати в xолодильнику до потрібного моменту).
* Якщо тісто буде погано розкачуватися, покласти його на 10-20 сек у мікро.
**Я коли робила це тісто, взяла 100 г шоколаду.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
11 червня 2013 18:15
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Мастика на згущеному молоці від Larisa

160г цук.-пудри
160г сухого молока
100 г згущеного молока

Сухе молоко змішати з пудрою і поступово додавати до згущеного молока.Добре вимісити .Якщо буде липнути ,підсипати ще трохи пудри.



відеоурок від Уляни Коцаби

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
smiluk
22 листопада 2013 16:13
Повідомлення #8


Молода господинька
  • 34

Репутація: 30
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 132
Реєстрація: 18.10.2013

ICQ:--

Бали: 313
Дівчата, допоможіть, будь ласка. Мені треба зробити білу мастику, чи можна зробити її з білим шоколадом чи краще робити молочну?
Перейти на початок сторінки
smiluk
22 листопада 2013 16:16
Повідомлення #9


Молода господинька
  • 34

Репутація: 30
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 132
Реєстрація: 18.10.2013

ICQ:--

Бали: 313
Цитата: smiluk
чи можна зробити її з білим шоколадом

я вже знайшла темку по шоколадній мастиці :smile:
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 листопада 2013 19:29
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Цитата: smiluk
Дівчата, допоможіть, будь ласка. Мені треба зробити білу мастику, чи можна зробити її з білим шоколадом чи краще робити молочну?


Ось тут на відео Коцаби є малютка

мастика

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 23:42

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 99
Гостей: 77
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100