Рецепт мастики з маршмелоу від ir71 150г зефірчиків маршмелоу
1ст л води,в якій розвожу на кінчику ножа лимонну кислоту
.Далі по трошки підсипаю пудру і весь час мішаю.Коли ложкою вже важко буде мішати,викладаю на стіл і замішую тісто.Пудри йде десь біля стакана,але це не точно бо кожного разу по іншому(200-250гр)
Коли тісто перестане липнути до рук-мастика готова!далі кладу у холодильник на 30хв,після чого роблю різні вироби.Чим тонше розкатане тісто тим кращі вироби.А при розкатуванні я підсипаю крохмалем.Сушу фігурки 5-7 днів у теплому сонечному місці.
поради від ІриниКоли пудри забагато то мастика туга,важко розкачується і кришиться.Коли замало то мастика липне до рук до доски,на якій розкачуєте і вироби практично розлазяться у руках. Треба вибирати оптимальний варіант.Але незабувайте що на якість мастики дуже впливає як саме ви розігріли маршмелоу.Якщо недогріли то мастика буде тягнутися і грудками, а якщо перегріли то небуде купи триматися.Бо в складі зефірчиків є желатин, а його перегрівати не можна бо він втрачає свої застигаючі можливості.
Мастика з маршмелоу від Larisa 400г маршмелоу
500г цуркової пудри
1 ч л води (або пару капель лимону)
Маршмелоу з водою на 20- 30 сек в мікрохвильову.Потім підмішуємо пудру ,поки перестане липнути до рук.В кінці додала трошки м*якого масла.