шось не знайшла рецепт у нас на сайті то записуйте, кому цікаво
курка запечена з лимоном та молоком (від Дж.Олівера)
1 курка 1,5 кг
сіль і чорний мелений перець
1 / 2 пачки масла
Оливкова олія
Сік і трошки цедри лимона
10 неочищених зубчиків часнику
гострий червоний перець
250 мл молокаПриготування
Розігріти духовку до 190 градусів і знайдіть відповідну сковороду для курки, бажано таку, в якій Ви зможете смажити курку і на плиті і пізніше поставити її в духовку
Курку посолити, поперчити і залишити на годинку другу, потім обсмажити в олії з додаванням оливкової олії, перевертаючи, щоб курка стала золотистою з усіх сторін.
Зняти сковороду з вогню, курку перекласти на тарілку, масло від смаження вилити. На дні сковороди залишиться частина пригорілого олії - це додасть Вашому соусу надалі чудовий смак і колір карамелі.
Повернути курку в сковороду, видавити сік лимона, додати трохи цедри
Додати всі інші продукти: молоко, часник, перець червоний
Запікати курку в розігрітій духовці 1,5 години, час від часу поливаючи її соусом. Лимон як-би «згорне» молоко, але не варто хвилюватися, це, лише зробить соус чудовим.
Це смакота!