Яйця збити з цукром, масло розтопити і охолодити , щоб було тепле. З'єднати збиті яйця, масло, сметану, згущене молоко. Соду погасити і влити в тісто, додати ванілін, сіль, родзинки, борошно. Форму змазати маслом, заповнити тістом на половину. Випікати в духовці при 170 градусах 45-70 хвилин. рецепт від Ісіди зі старого ЕД. Смачного!
--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
(у мене на фото в середині ще крем від Поль Робсона(рецепт тут) та персики,зверху прикрашений глазурью глясе(рецепт тут) та квіточками з мармишкової мастіки)
4 яйця,1скл цукру,3ст.л. олії,1 скл муки,0,5п. порошку до печива,2 апельсина. Жовтки відділити від білків.Збити 0,5 скл цукру до білого.Додати олію,цедру з 2 апельсинів та 1/3 скл. апельсинового соку.Перемішати. Білки окремо збити в піну.Додати 0,5 скл цукру,знову збити. До жовткової маси додати муку,порошок до печива та половину збитих білків.Обережно і швидко перемішати рухами зверху вниз.Додати решту білків і ще раз легенько перемішати.Розлити по формах,заповнюючи 2/3 ємкості.Пекти при т.180 градусів 20-25 хв.У мене виходить 12 штук на цю порцію.На цьому етапі можна закінчити.Кексики виходять пухкі,з цитрусовим смаком. А можна тка,як я,вибрати ложкою серединку,залишивши "кришечку".Покласти шматочок персика та заповнити кремом(я це робила кондитерським шпріцом).Зверху прикрасила глазурью глясе(дякую,Волошка) та квіточками.Робила ці міні-тортики на День Народження для кожного з дітей.
Тут я розділюю в двох посудинах: 1)1,5ст. муки 1,5ч.лож порошку до печева 0,5ст.цукру 0,5ч.лож кориці 0,5ст.кокосової стружки 2)1шт яйце 0,5ст.молока 125гр,олії Потім все змішую блендером(вінчиком)Пекти 25хв при темпер.180*С
250мл-води(кип"яченої,теплої) 2ст.л.-меду 0,5ст-цукру 0,5ст.олії 1,5-2ст.борошна 1,5ч.л.соди(не гашеної) сіль сухофрукти або горіхи(можна без них) В теплу воду додати мед цукор,трішки солі та олію.Гарно вимішати.Муку змішати з содою та просіяти в попередню масу.Можна додати любі горіхи чи сухофрукти.Розливати в формочки на 2/3 висоти.Випікати при 200градусах,близько 20хв.
Пісні шоколадні мафіни В 1стк теплої води розчинити 1стк.цукру.Додати 1-2ст.л.какао,50г.олії.Гарно вимішати,додати 2стк борошна та 1ч.л.соди гашеної оцтом.Можна додати горіхи або яблука порізані кубикам.Випікати при 180градусах десь 20-25хв.
Білки збити в піну, додати цукор , жовтки і продовжувати збивати додаючи решту інгрідієнтів. Випікати протягом 1 години, при 180 градусах. Форму бажано брати не глибоку (не таку як для кексів). Тому що в такому не практикувала випікати. Але на смак получається просто супер і досить швидко робиться. Можна додати горіхи, цукати, вишні...
2 яйця 100 г сметани 250 г муки 1/2 пачки порошку до печива 1/2 пачки маргарину 150 г цукру 2 ч.л. розчинної кави
маргарин розтерти з цукром, додавати по ложці жовтки, сметану змішати з порошком до печива, білки збити, додавати до муки. тісто розділити на 2 частини, до однієї додати 2ч.л. розчинної кави аба какао(я даю несквіку дитячого він солодкий, або щось типу того).Тісто має бути як густа сметана. Набираю ложкою по черговості: 1 л. тісто біле, 1 л. тісто чорне і т.д. Пекти 1 годину при високій температурі.