Кекс Рижик * 250 г маргарину;
* 4 яйця;
* 1 склянка цукру;
* 2 склянки борошна;
* 2 ч. л. розпушувача;
* 1 лимон (сік)
* 1 склянка натeртої на дрібній тeрці моркви (приблизно три невеликі штуки)
* цукрова пудра для посипання.
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Міксером гарненько збити маргарин, цукор з жовтками, додати просіяне борошно, розпушувач, моркву і лимонний сік. Ще раз всe добре збити міксером.
Окремо збити білки з щіпкою соди і акуратно ввести в загальну суміш.
Форму для випікання змастити рослинною олією, посипати сухарями, або манкою, викласти суміш.
Духовку нагріти до 175 градусів і випікати 1 годину 15 хвилин.
Кекс вийняти з форми, остудити і посипати цукровою пудрою.
Мої зміни та зауваження. Збивала спочатку жовтки з цукром, потім додала м’який серед ( його давала менше, десь 200 гр.) і далі збивала. Тоді додала всі інші складники. Соку лимону давала менше, втерла трошки цедри і додала ванільку, а ще - столову ложку горілки (можна рому, чи коньяку для аромату). В кінці дала зо дві жмені кокосової стружки. Непогано додати родзинків та горіхів.
І ще – кекс спікся в мене скоріше, десь за годину.
Рецепт знайшла на сайті liveinternet.ru/, дуже вдячна за нього
elena 110!