Знайшла цікавий десерт Хмаринка
Ось фото з нету
Рецепт просто знахідка- не потрібно стояти добу біля мартена, а десерт готовий.
1 п. (10 г) желатину
200 мл води
100 г цукру
45 г полуничного/малинового желе
Залити 1 п. (10 г) желатину 50 мл холодної води, нагрівати, помішуючи, до розчинення желатину. До кипіння не доводити.
Цукор 100 г перемішати з 1 п. (45 г) полуничного желе і залити 150 мл окропу, розмішати до повного розчинення цукру і желе.
Додати желатин, перемішати і остудити до кімнатної температури. Збивати приблизно 15-20 хв міксером .
Викласти в скляну форму, попередньо застелену папером для випічки, розрівняти. ( папір трішки змастити олією, щоб легко виймались хмаринки) Поставити в прохолодне місце на 12-15 год.
Присипати робочу поверхню цукровою пудрою (я цукрову пудру не використовую для зменшення калорійності :)), перевернути застиглу масу і розрізати ножем, який перед кожним розрізом протирати і змащувати олією без запаху.
Пи.си. Завжди готую подвійну норму, бо десерт зникає з швидкістю світла
Пи.пи.си. Відповідь на питання : дзюрки в десерті не виковирювала і дно в формі рівне:xaxa:, така краса утворюється сама. Всім смачного!
Хто готував?