Сочники
Тісто:
5 ст. муки
1 пачка (250г) маргарину або масла
4 яйця
1/2 ч.л. соди
1/2 ст. - цукру
150г сметани
Начинка:
500г сиру домашнього
2 білка
1 п. ванільного цукру
1 ст. цукру
Сир добре розтерти з цукром, додати ванільний цукор і взбиті білки, все добре вимішати. Можна додати лимонного соку, цедри, родзинок, все на свій смак.
4 ст муки висипаю на стіл і тру на тертці зверху масло, січу все ножем, далі додаю, по одному, 4 яйця, цукор, соду гашу в сметані і вже руками легенько вимішую додаючи останній стакан муки. Тісто повинно "дихати", бути легким. Ділю тісто на частини і роскатую товщиною 3-5 мм (чим тонше тим краще, але, головне не переборщити щоб не рвалося). Вирізаю кружальце (я це робила пивним бокалом), в середину кладу сир, приблизно чайну ложечку і формую "вареники". Крає потрібно щільно кріпити, оскільки сир може "втікати". Викладаю сочники на змащену жиром пательню, зверху змащую жовтком і трішки посипаю цукром. Духовка на 200 С і приблизно на 15-20хв.
Зразу попереджую получається багацько, але вони дуже смачні, поки писала рецепт п'ять штук з тарілки зникло.
Рецепт мені сьогодні продиктувала моя вуйна Люба з якогось свого старого записника, я ще внесла свої корективи і ось що в мене получилось
Вибачте за якість фото, фотоапарат в мене забрали, то мучусь з телефоном