Покажу свої сирники, які пекла недавно.
Сирник з яблукамиЗа ідею та основу взяла ось
цей рецепт, але адаптувала його до тих продуктів, які мала вдома.
Рецепт зі змінамиТісто:
70 г масла + 30 г смальцю
2,5 ст. муки
3 ст. л. какао
1 яйце
2/3 ст. цукру
2-3 ст. л. сметани
1 ч. л. амоняку
Масло та смалець добре розтерти з мукою, додати какао та вимішати. Яйце збити з цукром, додати сметану з розчиненим в ній амоняком. Вилити все разом до масла з мукою та замісити не дуже круте тісто, при необхідності підсипаючи муку. Поділити тісто на 2 частини: 2/3 тіста положити в холодильник на 30 хв., 1/3 – в морозильну камеру. Тісто з холодильника розкачати і викласти на бляшку.
Сирна маса:
1 кг сиру
5 жовтків
1,5-2 ст. цукру
2 ст. л. крохмалю
2 ст. л. манки
ванілін
Сир змолоти на м’ясорубці, додати крохмаль, манку, ванілін та добре вимішати. Збити жовтки з цукром та додати до сиру. Все добре вимішати. Викласти на тісто.
Начинка:
яблука з компоту
3 білки
0,5 ст. цукру
1 пачка вишневого кисілю
Яблука відцідити, при необхідності обкачати в манці та крохмалі та викласти зверху на сир. Білки збити з цукром в міцну піну, додати кисіль та добре перемішати. Покрити яблука білковою масою. Зверху затерти тістом з морозильної камери.
Випікати все разом приблизно 50 хв. при температурі 180° С.
Яблука з компоту мають бути достатньо тверді, не розварені. До білкової маси я дала всього 3 білки, наступного разу дам більше, бо тих білків зовсім не видно