ВИШИВАНКА ( нова)
1 п.маргарини
5 жовтків
1 скл. цукру
3 ст.л. сметани
3 ч.л. розпушувача
600 г муки
Жовтки розтерти з цукром, маргарин посікти з частиною муки, замісити не туге тісто. Поділити на 4 частини. До однієї додати какао , розділити її на три кульки і поставити в морозилку.
На перший корж викладаємо вишні і горішки, тремо темне тісто і печемо.
На другий корж -мак
1 скл. маку( запареного )
1 скл. цукру( втерти з маком)
2 яйця
1 ст.л. масла
1 ст.л. крохмалю
3 ст.л. манки
По маковій начинці тремо темне тісто і печемо.
На третій корж - кокосова начинка
5 білків
1 скл.цукру . Добре збити і додати
200 г кокосової стружки. Зверху терте темне тісто, печемо.
Крем (нетиповий для вишиванок) сметанний-
0,5 л сметани і 1 скл. пудри (до смаку) збити.Я додаю ще лимонний сік
( пробувала робити з масляним кремом- таки з сметанним той пляцок кращий, ніжніший)
фото тут