Пляцок з яблуками
1 літрова банка муки
400 г маргарину
1 яйце і 2 жовтки
1 ст. сметани
2 ч. л. розпушувача
Замісити тісто, розділити на 4 частини і поставити на 24 години в холодильник. Випекти 4 коржі.
Крем:1 ст. молока
1 ст. цукру
Кип'ятити 15 хвилин.
5 жовтків і 5 ст. л. цукру розтерти і додати до молока. На маленькому вогні помішувати до загустіння. Охолодити.
Розтерти 500 г вершкового масла і додати його до захололої маси.
1 кг ябок порізати шматочками і варити в сиропі.
Сироп:0,5 кг цукру
0,5 л води
Довести до кипіння і кинути туди яблука. Кип'ятити 3-5 хвилин.
Висипати яблука на сито, щоб стік сироп.
Коржі мастити кремом, а по крему викладати яблука.
Залити пляцок шоколадною глазур'ю.