"Лебедине озеро-2" Тісто: 1ст сметани 4 жовтки 1 яйце 1ст цукру 3 ст л какао 2 ст муки 1 ч л соди погасити оцетом 1 ч л амонію випекти два коржі. 4 білки збити з 2 ст цукру в дуже круту піну, намастити на 2 вафельні коржі і спекти. Крем: 400-500 грам масла , 1 банка вареної згущонки Складати в такому порядку: корж змастити кремом, вафельний корж бізе до верху змастити кремом, вафельний корж бізе до низу змастити кремом і другий корж. Рецепт переписала від подружки 6 років тому[u][/u]
Господиньки, ця темка як скриня з скарбами. Бо для файного пляцка головне мати файний рецепт і бажання творити. А ще гарний настрій - це вже на собі перевірила. Якщо без настрою беруся за пляцок, обов'язково не вдасться. Це ще так моя бабця мене вчила, що без посмішки і внутрішнього спокою за таку роботу не слід і братися. А як вона пече пампушки, бритванник, а особливо паску то в хаті всі ходять на ципочках, ніхто не має права підвищити голос, каже, що тісто в шумі і метушні не виросте. А ще боронь Боже грюкати дверима - тісто впаде. Тож всім бажаю як найчастіше посміхатися і завжди бути в гарному настрої! Горіховий пляцок (Якщо я неуважно читала і такий вже є то видаліть) цей перепис ще з бабциного зошита. Простенький, але дуже смачний. 250гр маргарину 2ст.цукру 5 яєць 3ст. муки 2ст мелених горіхів (можна 1ст. мелених, 1ст. січених) 1ст. молока порошок до печива Маргарин розтерти з цукром, поступово + 5 жовтків, +муку+ порошок до печива+ горіхи + молоко. Окремо збити білки, додати до тіста і все акуратно розмішати. Коли зпечеться залити шоколадом Розраховано на стандартну бритванку. Можна розрізати і перемастити. Як на мою думку, до нього пасує кавовий крем. Але можна поексперементувати.
Як і обіцяла, рецепт мого Лимонника (теж ще з бабциного зошита) Тісто: 6 яєць збити з 1 ст. цукру +4ст.муки(не повні) +3ч.л. амоняку загасити оцтом Замісити на ніч. Зранку +7 ст.л. топленого масла і ще раз замісити. Поділити на 7-8 частин. і випікати. Маса: 0,5л. сметани +1ст. пудри + втерти 1 лимон. Все збити.
P.S. Я маси роблю більше і коли перемащую коржі, то залишаю їх на декілька хвилин, щоб вони втягнули сметану, тоді ще раз змащую і з'єднюю.Смачного
Бісквіт: 3 яйця 100 гр цукру 100 гр муки Крем: 100 гр білого шоколаду 400 мл вершків 50 гр кокосової стружки 8 гр желатину 40 мл молока вишневий джем Випекти бісквіт, остудити, розрізати на три частини, на кожен корж намазати вишневого варення. Готуємо крем. 150 мл вершків нагріти (не кип"ятити), положити поломаний шоколад до вершків, щоб розтопився. Охолодити, а потім збити міксером. Кокос подрібнити у блендері до порошку. Желатин замочити у молоці (на 15 хв), розчинити на водяній бані. Додати до вершків кокос, желатин і також збити. З"єднати вершки з шоколадом і вершки з желатином, добре збити. Викласти на коржі з джемом. рецепт взяла з російського сайту, не пам"ятаю з якого саме.
Мельба Тісто: 4 білки збити з 1ст, цукру, +4 жовтки, +150гр. маргарину, +3ст.л.сметани, +1ст.муки ( я даю більше муки ~1,5ст.) +2 ст.л. какао, +1,5ч.л.амоняку, +1ч.л. соди (загасити).Замісити і пекти 2 коржа. крем: 2л.молока закип'ятити. ,Коли закипить влити туди збиті разом до однорідної маси 0,5л. сметани і 8 яєць. Варити доки не зробиться сир. Тоді відцідити і охолодити. До холодного "сиру" +500гр. масла, 2ст. пудри, 1 тертий лимон і 15гр.желатину (розведеного в 100гр, води), +ванілін. Перемішати і розділити на 2 частини, до одної +какао. На корж викладаємо білу масу, тоді коричневий крекер, на нього коричневу масу і накриваєм другим коржем. Смачного!
Пляцок польський з маком і яблуками Тісто: 300 г борошна, 130 г маргарину, 2 жовтки, 100 г цукру, 2-3 ст.л. сметани, 1 ч.л. порошку до випічки. Начинка : 5 яблук, 150 г цукру, 1 склянка маку, 2 жовтки. Піна: 2 білки і 150 г цукру.
З складників замісити тісто, розкачати за розміром форми. Яблука порізати плястерками, додати цукор і залити 0,5 склянки води. Варити в сиропі, щоб змякли, відцідити рідину. Мак перетерти і додати до яблук, вимішати з жовтками. Викласти на тісто. Білки збити з цукром на круту піну. Викласти зверху на начинку. Пекти 40 хв. при 180 гр. Цей рецепт я знайшла в журналі "Рецепти господині" ( від Галини Сайкевич). Я пекла його декілька раз. Він є надзвичайно смачним і готується швидко (приблизно 30хв.).
Пляцок "Бардзо добрий" Це любимий пляцок моєї мами.
600 г борошна,300 г маргарину, 5 жовтків, 200 г цукру, 1/2 пачки порошку до печива, 1/2 склянки сметани.
Маргарин розімяти з борошном, додати жовтки з цукром, порошок до печива і сметану. Тісто розділити на три частини.
Пекти: 1-й корж пустий, 2-й і 3-й намазати повидлом (підійте агрус, слива), а зверху піну з горіхами ( білки збити з 1 склянкою цукру і 1,5 скл. горіхів).
Маса: 4 жовтки розтерти з 1 склянкою цукру + 0,5 склянки кави (на маленькому вогні або паровій бані). Коли охолоне додати 500 г масла.
Перемазати коржі. Має вийти: порожній корж - маса - корж 2 - маса - корж 3.
Пляцок Решето Тісто- 3 яйця 1 скл цукру 2ст.л. сметани 100 гр. маргарину 1 ч.л соди 1ч.л амонію 4 скл муки Приготування 1 Яйця збити з цукром.маргарин розтопити.до сметани додати соду і амоній.все перемішати 2.Додати поступову муку замісити тісто як на вареники і поділити на дві частини.До однієї додати 2 ст. л какао 3.Коричневе тісто поділити на 3 а біле на 2 Ще готуємо масу з маку- 1. 1стакан маку змолоти підсмажити на маслі 2.до маку додаємо 1 яйце і цукру Печемо паляниці так спочатку три коричневі п.ару хвилин на 180.Далі розкачуємо дві білі і робимо дірки я це робю корком від бутилко дірки не густо десь 5 у ширину на середню бляху.ставимо тісто у деко а в дірки мак.Так печемо два коржі. Для крему збити 700 гр сметани і 300 пудри.Перекладаємо коричневий -крем- білий діркатий з маком- крем- коричневий-крем-білий діркатий з маком-крем-коричневий
ПЛЯЦОК ПОЛЬСЬКИЙ [b][/b] чому така назва для мене загадка,рецепт дала мені колись моя співробітниця 1,5пачки маргарину 200гр цукру 9 яєць 400гр муки(кількість муки регулювати в залежності від муки) 3ч.л порошку до печива 1,5 ч.л ямоняку 3ст.л какао 0,5 ст. мелених горіхів ванільний цукор Маргарин розтерти зцукром додати по одному яйця і по ложці муку.під кінець додати амоняк,порошок,воніль.Розділити на 3 частини.До одної додати какао,до другої горіхи,третя біла. КРЕМ 1 1 л. вишень в свому соці,злити рідину і нагріти,розчинити в ній 2 пачки желе і ложку желатину.Змішати з вишнями,вистудити. КРЕМ 2 0,5 л1три сметани 1 ст. цукру 1 л. желатину темний корж-сметана-білий-вишні-горіховий зверху полити шоколадом
Цього рецепта дала мені сусідка - записаний він у мене як Негреня або Негритинські ломтики Беремо 3 яйця середнього розміру. Відділяємо білок від жовтка і залишаємо в посудині на столі. У цей час взбиваємо 3 жовтки з 200 г цукру і додаємо 200 г води / молока/. Окремо змішуємо 120 г маргарину із сухими компонентами : 30 - 40 г какао, 10 г розпушувача / 1 ч л соди гашеної оцтом/, 250 г пшеничної муки. Далі додаєм жовтки змішані з цукром та водою /молоком/. Готову суміш викладаєм на змащену та посипану мукою форму. Виходить 2 форми діаметром 25 см. Випікаємо при температурі 200 град 20 - 30 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою. Поки печеться тісто готуємо крем - мкре безе: Взбиваємо на водяній бані до загустіння 3 білки та 200 г цукру, 1 п ванільного цукру. Помадка: 5 ст.л. молока, 200 г цукру, 3-4 ст. л какао, 100 г масла.- варимо на вогні до кипінняю. На охолоджений спечений корж викладаємо взбитий крем - мокре безе. Зверху за бажанням поливаємо помадкою.