Пляцок "Горіхова цікавинка" (самвидав)
Дівчатульки, той нижній пляцок, простіше простого, правда верхній корж мав бути жовто-білим(рецепт з Дрімфуду, правда не знаю від кого) , але в білому тісті мені крохмаль зробився комками, тому я його зрізала і получився просто жовтий коржик.Але даю рецепт оригіналу:
Перший корж:Для білого:7 білків збити з 1 склн. цукру, додати 1 ч. лож. порошку до печива, погасити його 2 ст. лож. оцту, 3 ст. лож муки+3 ст.л. крохмалю(хоча б я дала муку).
Для жовтого: 7 жовтків+1 яйце збити зі склянкою цукру, додати 1 ч. лож. порошку до печива погашеного 2 ст лож оцту, 4 ст. л муки.
На бляшку спочатку виливаємо жовте тісто, а потім по ложці біле виложуємо, пекти 25 хв.
Другий корж в оригіналі має йти 1 стакан маку змолоти, 1 стакан горіхів порізати, 2 жовтки+0,5 ст. цукру збити і все разом вимішати. Я замінила мак порізаною курагою(запареною).Робити з тієї маси кульки, ставити на бляшку на папір, і залити бісквітом з 5 яєць(залежно від бляшки).
І
третій корж я збила 4 яйця (окремо білок, тоді з цукром, а тоді жовток додала), тоді дала 2 ст .лож сметани, 1 ст .лож. порошку, 4-5 ст лож. муки. і десь пів стакана подрібнених горіхів
Пекла я пляцок на досить великій бляшці!!!
Пляцок "Котигорошко"Коричневий корж:1 яйце 200 гр. цукру, 3 лож. какао, 200 гр. сметани,1 ч. лож.соди(гашеної), 1,5 ст. муки.
Білий корж:2 яйця, 1 лож меду(розтопити), 200 гр цукру, 3 лож. сметани, 1 ч. лож. соди (гашеної), муки скільки візьме, щоб замісити легке тісто. Я замінила соду порошком до печива, але сода напевно краще.
Замісивши я виносила їх на холод, десь на годинку. Перемащувати сметаною.
Якщо є питання, то звертайтесь, бо я тут стільки всього написала, що сама не можу розібратись!
Експерементуйте!!!