Тісто: 3 яйця, 150 г. цукру, 150 мл.олії рафінованої соняшникової, 150 мл.молока, 2 ск. борошна, 3 ч.л. порошку до печива, 3 ст.л. какао, 3 ст.л. молока для коричневого тіста, 350 грам вишень (свіжих, заморожених чи сиропу), за відсутності вишень можна замінити сливами чи яблуками. Білки збити на густу піну, під кінець додати порціями цукор і збити, додати додати жовтки і далі збивати, продовжуючи збивати, додати олію, додати молоко і борошно перемішане із порошком до печива і збити. Тісто поділити на 2 частини. До однієї додати молоко і какао. Форму 33Х20 см. або круглу діаметром 24 см. змастити маслом і застелити пергаментним папером. Викласти світле тісто, зверху з какао, потім викласти вишні, трохи заглиблюючи в тісто з какао. Пекти при температурі 160 градусів по Цельсію 30 хвилин. Крем: 400 мл. молока, пудинг ванільний (40 г.), 1 цукор ванільний (16г.), 2 ст.л. цукру, 2 ст.л. лимонного соку, 250 г. м"якого масла. Зварити пудинг і вистудити, збити масло, додати порціями пудинг і лимонний сік, продовжуючи збивати. На холодний корж викласти крем і покласти в холодильник до застигання крему, Зверху полити шоколадною глазуррю (200г. шоколаду, розтопленого із 80 г. масла). Розмастити хвилями. Рецепт взятий із сайту "Moje wypieky"
Бісквіт: збити 3 білки на густу піну, всипати 100 г. цукру і збити, додати 3 жовтки і далі збивати. Окремо перемішати 2 ст.л. крохмалю, 1 ст.л. борошна, 2 ч.л. порошку до печива. Додати до тіста. Змастити дно роз"ємної форми діаметром 24 см. маслом, вилити тісто і пекти при температурі 180 градусів по Цельсію 20 хвилин.
Безе: 6 білків, 250 г. цукрової пудри, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ст.л. крохмалю. Білки збити на високих обертах на густу піну, по одній ложці додаємо цукрову пудру, продовжуючи збивати, потім додати крохмаль і лимонний сік, також продовжуючи збивати. Дно роз"ємної форми діаметром 24 см змастити маслом, застелити пергаментним папером, викласти масу та пекти 90 хвилин при температурі 150 градусів по Цельсію. Остудити, при відкритій духовці не виймаючи. Краще залишити на ніч, щоб добре вистиг. На другий день перекласти кремом та прикрасити. Покласти до холодильника, найкраще смакує на другий день, коли добре промокне/дуже ніжний на смак/.
Крем 500 мл. молока, 3/4 ск. цукру, 2 ст.л. крохмалю, 2 ст. л. борошна, 1 упаковка ванільного цукру,2-3ст.л.лимонного соку. Половину молока закип"ятити з цукром. Решту молока змішати з борошном і крохмалем і влити в кипляче молоко.Зварити заварний крем. Збити 250 гр.мякого масла і порціями додати холодний заварний крем.В кінці влити лимонний сік і збити.
Тісто: 5 яєць, 1,5 ск. цукру, 1 ск.води, 1 ск. олії, 3 ск. борошна, 2 ч.л. порошку, аромат до тіста (помаранчевий або ромовий), 2 ст.л. какао. Білки збити на густу піну, додати порціями цукор і продовжити збивати, по одному додавати жовтки, продовжуючи збивати. Продовжуючи збивати додати олію, воду. Борошно перемішати із порошком для печива та додати до тіста. Потім розділити тісто на 2 частини. До 1 - ї додати 2 ст.л. какао, а до другої - 2 ст.л. борошна. Тортівницю, діаметром 24 см. змастити маслом і посипати сухарями, на середину форми викласти 2 ст.л. темного тіста, зверзу 2 ст.л. білого тіста, і так продовжувати доти, доки не викладемо все тісто. Пекти при температурі 180 градусів по Цельсію на протязі 50 хвилин. Готовність перевірити дерев"яною зубочисткою - має бути сухою. Охолоджений полити розтопленим шоколадом.
Бісквіт: 5 яєць, 0,5 скл. борошна, 0,5 скл. крохмалю, 1 скл. цукру, 2 ч.л. без вершка порошку до печива. Дно форми змастити маслом і застелити пергаментним папером, вирізаним по формі дна форми для випікання. Спекти бісквіт в роз"ємній формі, діаметром 24 см. та поділити на дві частини по висоті. Крем: Збити в блендері 2 банани та 300 г. полуниці до однорідної рідкої маси. Окремо збити 0,5 л. вершків із 2 ст.л. цукрової пудри. Розчинити 1 пачку желе із смаком полуниці у 150 мл. кип"яченої води, охолодити. Полунично - бананову масу, вершки та желе змішати і збити. Покласти в холодильник для того, щоб він трохи застиг. Бісквітні коржі просочити охолодженим сиропом (закип"ятити 100 мл. води, 50 г.цукру, 1 ст.л. лимонного соку) На тарілку покласти бортик із роз"ємної форми, а в нього покласти 1 корж. На корж викласти половину крему і накрити 2 коржем, трохи притиснути для вирівнювання крему. Зверху викласти решту крему та розрівняти. Прикрасити полуницями та подрібненими фісташками без солі, за їх наявності. Покласти в холодильник щонайменше на 4 години.
Торт БОМБА 125г м’якого масла або маргарину 125г цукру 1 пакетик ванільного цукру 4 яйця 50 г муки 4 ч л розпушувача( без верха) 10г какао-порошку 75г мелених лісових горіхів(я брала мелену кокосову стружку) 100г тертого шоколаду Для начинки: 1 ст вишень 2 банани 2 ст л лимонного соку 500мл збитих вершків(або сметани) 2 пакетика желатину для вершків(я брала 1 пакетик звичайного) 25г цукру(я дала трошки більше) 1 пакетик ванільного цукру
1.Масло або маргарин збити міксером на самій високій швидкості до пухкої піни.Поступово додавати цукор і ваніль.Збити до однорідної маси.Поступово додати жовтки(кожен жовток прибл.через пів хвилини). 2.Муку змішати з розпушувачем і какао-порошком,просіяти через сито,змішати з мелетими лісовими горіхами і натертим шоколадом.Порціями домішати до масляної маси на середній швидкості міксера.Білки збити в круту піну і теж домішати до тіста.Тісто викласти в форму ,змащену жиром ,діаметром 26 см.Покласти випікати при 180*(попередньо розігріти) .Пекти 30 хв. 3.Випечений торт залишити ,щоб постояв в формі,потім виняти з форми і залишити ,щоб повністю остив. 4.В готовому коржі вибрати середитку ложкою,щоб залишилися бортики шириною1-2 см.Вибране тісто розкришити в миску. 5. Для начинки банани почистити,розрізати вздовж пополам і сбризнути лимонним соком.Викласти в корж.Рівномірно розкласти між ними вишні. 6. Вершки(сметану) збити,змішати з желатином(попередньо приготованим по інструкції),цукром і ваніліном.У формі куполу викласти на фрукти.Крем засипати розкришеною серединкою (трішки придавити).Торт покласти в холодильник на 1 годину.