Торт "Баунті"У рецепті стакан = 250 мл
Необхідні продукти
Для тіста:
150 гр. м'ягкого масла або спреду
1 жовток
100 гр. цукру
1 ст. л. порошку для печива
2 ст.л. какао
1 ст. муки
Для "баунті":
6 білків
1 ст. цукру
200 гр. кокосової стружки
Для крему:
5 жовтків
4 ст. л. (без горки) цукру
1 ст. молока
200 гр. м'ягкого масла
ваниль
2 ст.л. коньяка
Для глазурі:
100 гр. шоколаду
50 гр. масла
Або приготуйте вашу любиму глазурь з какао
Спосіб приготування
1. Готуємо тісто: в мисці перемішуємо жовток, цукор і масло. Добавляємо муку, порошок для печива і какао. Замішуємо тісто, при потребі додаємо ще муки.
2. Форма для випікання - діаметром 24 см. Дно форми застеляти папером для випічки і змащувати жиром не потрібно, тому що тісто жирне і не прилипає. Потрібно змастити лише бока форми.
3. На дно форми розкласти 2/3 тіста, розрівняти рукою. Решту тісто покласти у морозилку.
4. Готуємо "баунті": Кокосову стружку змолоти у кофемолці. Взбиваємо білки з цукром, як на бізе. Потім додаємо кокосову стружку і акуратно перемішуємо ложкою.
5. Викладаємо "баунті" на тісто.
6. Дістаємо з морозилки решту тіста і тремо його на терці прямо на "баунті"
7. Випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів.
8. Дістаємо з духовки і даємо йому повністю вистигнути.
9. Робимо дуже смачний крем: жовтки, цукор і молоко варимо на водяній бані, щоб маса трохи загусла. Потім цю масу охолоджуємо.
10. Збиваємо масло так, щоб воно стало пухким і білим, тоді добавляємо порціями масу з п.9. В кінці добавляємо ваніль і коньяк.
11. Крем викладаємо на торт і ставимо в холодильник.
12. Коли крем застине, заливаємо торт глазурью.
Рецепт з сайту хлібопічка.ру. Дякую Qween за чудову ідею тортика