Торт
"Три шоколади"Давно заглядалась на цей рецепт, але все руки ніяк не доходили, а тут і час з"явився і привід))))
Печемо корж :
борошно 100гр
масло вершкове 100гр кімнатної температури
цукор 160 гр
шоколад чорний 100 гр
сіль на кінчику ножа
ваніль
розрихлювач 11 гр
яйця 4 шт (розділити на жовтки і білки)
роз"ємна форма для випічки (у мене 24 см)
Масло кімнатної температури збити із цукром, додати сіль і розтоплений шоколад, збити.
Додати жовтки і знову збити, додати борошно і розрихлювач. Збити.
Окремо збити білки в стійку піну, обережно ввести в шоколадну суміш і перемішати до однорідності.
Форму вистелити папером, змастити маслом, викласти тісто і випекти корж при Т 160-180 г 25-30 хв.
Готовий бісквіт охолодити при кімнатній температурі, трохи підрізати по краях, щоб між стінками форми та коржем був зазор, скропити корж вершковим лікером і поставити в холодильник.
Поки бісквіт охолоняє приготувати 3 види мусу:
Продукти:
Для мусу із чорного шоколаду:
- шоколад чорний 200 гр
- масло вершкове 30 гр
- вершки жирні 200 гр (я брала домашню сметану)
- лікер свершковий 50 гр
- желатин 8 гр
Для мусу із молочного шоколаду:
- шоколад молочний 200 гр
- масло вершкове 30 гр
- вершки жирні 200 гр
- лікер вершковий 50 гр
- желатин 8 гр
Для мусу из білого шоколаду:
- шоколад білий 200 гр
- масло вершкове 30 гр
- вершки жирні 200 гр
- лікер вершковий 50 гр
- желатин 8 гр
Готовим шоколадний мус із чорного шоколаду:
Замочити желатин в холодних вершках (на 24 грами желатину 50 г вершків) - це кількість на 3 муси.
Охолоджені вершки (600 грамів) збити до міцних піків, розділити цю масу на 3 частини( по 200 грамів на кожний вид мусу), і поставити в холодильник.
Чорний шоколад поламати на шматочки, додати масло, розтопити на повільному вогні, додати 1/3 набухшого желатину, і знову підігріти до повного розчинення желатину.
Влити лікер, перемішати.
Потім з"єднати шоколадну масу із 1/3 збитих вершків, акуратно перемішати. Оскільки шоколадна маса тепла, то і мус вийде рідким.
Вийняти корж із холодильника, я обгорнула стінки форми харчовою плівкою, щоб легше було витягнути, вилити на корж чорний мус, розрівняти лопаткою, щоб заповнити пустоту між коржем і стінками форми,, і знову поставити в холодильник.
Так само готуємо мус із молочного шоколаду - виливаємо його зверху - охолоджуємо.
Те ж саме робимо із білим шоколадним мусом - виливаєм зверху - охолоджуємо.
Далі готуємо шоколадну глазур:
- Шоколад білий 100гр
- вершки 50 гр
- Масло вершкове 50 гр
Все розтопити разом до однорідності, вилити зверху на торт. Поставити в холодильник на пару годин (краще на ніч). Торт готовий , прикрасити на свій розсуд (під мастику не годиться).
Не дивлячись на те, що із ним треба трохи поморочитись - кінцевий результат того вартий - це просто неймовірно смачно
Рецепт взяла у Tisulya із liveinternet. За що їй величезне спасибі
Я думаю, що цей торт стане хітом у моїй сім"ї:))))))