Торт "Українська хата"
Нижній торт "Червоні маки" із змінами:
Тісто 1: 6 білків збити із 6 ст.л. цукру на густу піну, додати по одному 6 жовтків і ще збити.Помішуючи, додати 150 гр. потертого шоколаду/в мене 100гр.молочного і 50гр.чорного шоколаду/, 2 ч.л. сухої розчинної кави, одну пачку порошку до печива,6 ст.л.борошна.
Форму 35х25см. змастити маслом,застелити пергаментним папером і пекти корж при температурі 180гр.-25 хвилин.
Тісто 2: 6 жовтків збити із 1 стаканом цукру додати:
- 1 ст. меленого маку;
- 250 гр. порізаної кураги;
- 100 гр. ізюму;
- 1 ст. порізаних горіхів;
- 1 ст. натертих на терці яблук;
- 1 пачку порошку до печива;
- 2 ч.л. сухарів;
- 1 ст.л. борошна.
Пекти при температурі 180гр.-30хв.
Виходить "мокрий" корж.
Тісто 3: Бісквіт: 4 яйця, 4 ст.л. цукру, 4 ст.л.борошна, 1 ч.л. порошку до печива.
Перекладати торт в наступній послідовності:
- корж з тіста 1
- крем
- корж з тіста 2
- крем
- корж з тіста 3
- крем
"Хата"
Тісто:2 яйця збити з 1ст.цукру,продовжуючи збивати,влити 6ст.л.холодної кип'яченої води. Помішуючи ложкою, додати: 2ст.борошна,1 ч.л.амонію,2ст.л.какао.
Форму 35х25см. змастити маслом,застелити пергаментним папером і пекти корж при температурі 180гр.-20 хвилин.
Спекти 2 коржі з какао.Коржі розрізати по товщині,щоб вийшло чотири.
Крем масляно - заварний: Закип'ятити 700мл.молока і влити цівкою розведену суміш: 2 пачки ванільного пудингу,6ст.л.цукру розмішати з 300 мл.молока.Помішуючи довести до загустіння.
Збити 400 гр.масла дуже м'якого і по 1ст.ложці додавати заварний /охолоджений/крем,продовжуючи збивати.Додати цедру лимона і 2ст.л.спирту або горілки.
Крему достатньо на весь торт.Під мастику хатку змастила кремом із масла і згущеного молока.