Торт "Казка"
Тісто: 3 жовтки, 1 склянка цукру, 1 склянка сметани, 1 ст.ложка амоняку,200 г масла, 3 склянки борошна.
Маса 1: 1 склянка мелених горіхів , 0,5 склянки сметани і 4 ст.ложки цукру.
Маса 2 : 1 склянка маку , 3 білки і 5 ст.ложок цукру.
Маса 3 : 0,5 склянки ізюму.
Жовтки збити з цукром, додати амоняк розведений в сметані, масло і борошно. Всі компоненти з"єднати і замісити м"яке тісто.
Тісто розділити на 3 частини. Одну частину тіста розкачати в бритванку і зверху викласти масу 1 , на другу частину - масу 2. В третю частину додати ізюм (обваляний в борошні). Спекти коржі при 180 С приблизно 30 хвилин. Торт розрахований на тортівницю d 25.
Крем: 1 банка згущеного молока, 250 г масла, цитрина, але сьогодні я робила крем із "Сакури" : 1 склянку сметани змішати з 1 склянкою цукру і поставити на вогонь, коли закипить всипати желе (90г) і варити періодично помішуючи 15 хв. Коли охолоне додати 300 г масла.
Я замість маси 2 брала готову макову начинку+білки.
Цей рецепт із записничка моєї мами ( а їй колись давно дала весільна господиня).