Молоко довести до кипіння. Сметану зєднати з вершками, яйцями, сіллю і ретельно перемішати. Влити сметанну суміш у кипляче молоко, довести до кипіння. Варити, помішуючи, ще 4-6 хвилин. На поверхні зявляться великі пластівці. Друшляк викласти марлею у 2 шари. Відкинути масу на друшляк, залишити на 3-4 години. Потім сир покласти під прес на 4-5 годин.
Вийшов от такий кусочок сиру, десь біля 350 г. Можна його готувати із добавками. Рецепт із нету.
Сьогодні випробувала нові силіконові формочки для кексиків.
Сметанні кекси.
Нам потрібно: 2 яйця, 75 г цукру, 100 г сметани, 150 г борошна, цукрова пудра.
Збити 1 яйце + жовток із цукром. В цю масу додати сметану, перемішати. Всипати борошно. Можна додати трошки соди. Знов добре перемішати і викласти тісто у формочки. Випікати при 200 С - 15 хвилин. Кекси посипати цукровою пудрою. Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 3 жовтня 2012 21:13
Нам потрібно: 1,5 л бульйону, 150 г мисливських ковбасок, 3 картоплини, 1 середня цибулина, 150 г капусти, 250 г консервованої червоної фасолі, 450 г помідорів у власному соці, сіль.
Порізати кубиками картоплю і цибулю. Покласти в бульйон. Туди ж додати помідори. Довести до кипіння, потім варити під кришкою на маленькому вогні 20 хвилин. Нашинкувати капусту і разом з фасолею додати в суп. Варити ще біля 15 хвилин. Нарізати ковбаски , додати в суп. Посолити і поварити ще біля 5 хвилин. Смачного!
Рецепт із сайту "Coop Top" із деякими змінами
Повідомлення відредагував oksana d - 4 жовтня 2012 19:10
Груші помити, почистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками. В миску насипаємо шар цукру, зверху укладаємо шар груш, поливаємо соком і повторяємо декілька раз. Останній шар має бути цукор. Накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на добу. На наступний день зливаємо сироп, кипятемо його, знімаємо піну, додаємо груші і варимо до загустіння на невеликому вогні.
Я того року робила таке варення перший раз і дуже воно мені сподобалося(запашне і смачне). Рецепт із сайту "Кухарка.ру". Вийшла 2 півлітрових баночки. Думаю, що ще зварю, бо зимою буде в сам раз.
Повідомлення відредагував oksana d - 5 жовтня 2012 20:49
Нам потрібно: 4 кг яблук, 1 кг цукру, 500 г цукерок"Корівка", 1/2 - 1 склянка води (залежно від яблук), 1/4 ч.л. лимонної кислоти.
Яблука почистити, нарізати і скласти в посудину. Додати воду, цукор і кислоту. Накрити кришкою і варити на середньому вогні 50 хвилин. Додати цукерки і проварити повидло до повного розчинення їх. Гарячим розлити в банки і закатати.
Із сайту" Harch.ru". На словах тяжко передати - яка це смакота!
Повідомлення відредагував oksana d - 5 жовтня 2012 23:24
У миску насипаємо 8 ст.л. з гіркою борошна,додаємо 2 яйця,1/2 ч.л. соди, погашеної оцтом,1 ст.л. цукру,1/2 ч.л. солі. Потихеньку вливаємо рідку сметану, розведену на третину окропом, весь час розмішуючи, щоб не було грудочок.Піде приблизно склянка, консистенція тіста має бути трохи густіша, ніж на оладки. Смажимо на олії, на розігрітій сковорідці викладаємо столову ложку тіста, у центр кладемо скибочку ковбаски, паштету, шинки або ложечку інший начинки (в мене з ковбаскою).Накриваємо начинку чайною ложечкою тіста. Перевертаємо і досмажуємо іншу сторону.Смачного!
Із сайту "Поваренка с поварешкой". Дуже швидко і смачно!
Повідомлення відредагував oksana d - 6 жовтня 2012 12:33