Підсмажити на олії дрібно порізану цибулю. Окремо підсмажити фарш, коли він буде практично готовим, влити вино, коли випарується, добавити цибулю, томатний соус, посолити і поперчити. Відварити макарони, злити воду і поки макарони гарячі , додати яйце і сир, розмішати. В форму для запікання викласти половину макаронів, потім фарш і накрити знову макаронами, зверху залити соусом і посипати твердим сиром. Запікати при 190 С - 30-40 хвилин. Виходить дуже смачно.
Цей рецепт знайшла на сайті "Хлібопічка". Я вино не додавала.
Повідомлення відредагував oksana d - 21 липня 2012 20:48
800 г нежирної свинини, 350 г грибів, 1 велика цибулина, 400 мл вершків, сіль, перець.
М"ясо маринуємо не менше 2-3 годин ( я натирала перцем, сіллю і часником). Дрібно ріжемо гриби і цибулю. Підсмажуємо на сковорідці до румяного кольору. Додаємо вершки, солимо, помішуючи, готуємо пару хвилин. Поміщаємо свинину у форму. Виливаємо соус на свинину.
Запікаємо під фольгою в розігрітій духовці при 195 С приблизно 2 години. Останні півгодини знімаємо фольгу, щоб м"ясо підрум"янилося.
Рецепт з нету.
Повідомлення відредагував oksana d - 21 липня 2012 22:47
В мисці змішати яйце, кефір, вершкове масло, цукор і ванільний цукор.В окремій посудині борошно, сіль, соду і порошок до печива. Акуратно змішати і дати постояти 20 хвилин. Ложкою викладати на розігріту сковорідку з олією і обсмажувати з двох сторін. Оладки можна подавати з ягодами, сметаною, варенням...(я подавала з чорницею і сметаною).Виходять дуже смачні. З цієї порції виходить приблизно біля 20 оладок.
На 500 г шпарагівки нам потрібно: 1 цибулина, 2 помідора, 2 ст.л. томатної пасти, 1-2 ст.л. оливкової олії, 2 зубці часнику, 1/2 склянки води або бульйону овочевого, сіль, перець.
Цибулю та часник почистити і дрібно посікти. Розігріти сковороду з олією, злегка обсмажити цибулю з часником до мякості. Помідори порізати невеличкими кубиками, стручки шпарагівки теж порізати. На сковороду до цибулі добавити томатну пасту, помідори і шпарагівку, посолити, поперчити, перемішати. Влити воду , прикрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до готовності ( 20-30 хвилин). Смакує і холодною ,і теплою.
P.S.Я шпарагівку перед тим як додати в сковорідку, кинула на кипяток десь на 5 хвилин. Рецепт з нету. Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 22 липня 2012 15:33
Оксаночко!!! Дуже приємно забігати на Твою кухоньку,де завжди можна спробувати смачні страви і записати новий,оригінальний рецепт!! Дякую за Твою фантазію і натхнення,які підвищують настрій всім господинькам))) ***********************************************************
У мене сьогодні свято,йду на побачення,то ж прошу Господиню-Оксану :залишити ... всіх страв -подвійну порцію,-особисто для мене і мого кавалера)))Мурррр-мяу!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 17 серпня 2012 09:18
Дуже приємно забігати на Твою кухоньку,де завжди можна спробувати смачні страви і записати новий,оригінальний рецепт!!Дякую за Твою фантазію і натхнення,які підвищують настрій всім господинькам)))
Дякую від широго серця!!!! Мені дуже приємно чути теплі слова!
Дуже вдячна всім дівчатам за оцінки і відгуки. Велика нагорода для мене, що Ви заходите в гості на мою кухоньку! Дякуюююю!
Захотілося чогось солодкого, а пекти, щось не було бажання, і я в неті натрапила на цей рецепт, і вирішила приготувати, бо якраз всі продукти були вдома. Результатом дуже задоволена.
Інгредієнти: 1 л кефіру, 200 г сметани, цукор за смаком ( я брала 1 склянку), ванільний цукор, 1 ст.л. желатину, вода.
Желатин залити водою і залишити на 30-40 хвилин для набухання. Потім на повільному вогні при інтенсивному помішуванні ,дати крупинкам розійтися , але не доводити до кипіння і охолодити до кімнатної температури. Кефір, сметану, цукор і ваніль перемішати у великій мисці і збивати міксером протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи збивати, повільно, цівкою додавати желатин. Збивати 4-5 хвилин. Отриману масу треба розлити в широкі фужери, піали або невеликі вазочки і поставити в холодильник на 2-3 години. Я на низ дала чорницю.
Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 22 липня 2012 19:08
1 ч.л. сухих дріжджів, 3/4 склянки теплої води, 1/4 ч.л. солі, 1 ч.л. цукру, 1 ст.л. олії ( я давала оливкову), приблизно 2 склянки борошна.
В посудину влити теплу воду, добавити дріжджі, цукор, сіль, олію. Розмішати. Продовжуючи розмішувати, додати борошно. Тісто повинно прилипати до рук. Головне не переборщити з борошном, бо тісто стане сухим. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 30 хвилин. Тоненько розкачати ( посипати борошном стіл і тісто), перекласти у форму і змазати олією. Зверху викласти начинку і поставити у духовку. Пекти до готовності.
Рецепт від моєї співробітниці.
Повідомлення відредагував oksana d - 23 липня 2012 20:26
Нам потрібно: 1,5 кг кабачків, 1 солодкий перець, 3-4 цибулини, 2-3 помідора, 2-3 зубчики часнику ( як для мене можна і більше), 2-3 морквини, мелений чорний перець, сіль за смаком.
Кабачки очистити та нарізати кубиками. Залити їх наполовину водою і тушкувати на середньому вогні до мякості. Остудити. Моркву натерти на терці, цибулю подрібнити і обсмажити на олії. Теж остудити. Перекласти кабачки і цибулю з морквою у блендер, додати туди ж часник, нарізані помідори і перець. Посолити, поперчити. Подрібнити. Якщо немає блендера, то можна 2 рази пропустити через мясорубку. Овочеву суміш перекласти у велику каструлю, поставити на слабкий вогонь і тушкувати під кришкою, поки маса не набуде ніжної консистенції. За бажанням можна додати столову ложку томатної пасти.
Виходить неймовірно смачна ікра. Рецепт з журналу "Смачно і просто" № 6 (2011р).
Куряче філе порізати невеликими кубиками. Капусту тонко нашаткувати. Цибулю дрібно нарізати. Яйця злегка збити зі сметаною. З"єднати капусту, куряче філе, цибулю, яєчно-сметанну масу, манку, перець,сіль і добре перемішати. Отриману масу викладати столовою ложкою на сковорідку з розігрітою олією і обсмажувати з 2-х сторін по 5-7 хвилин. Котлети вийдуть ще ніжнішими, якщо нашинковану капусту залити на 2-3 хвилини кипятком. Смачного!