Домашні біляші.
Тісто: 200 мл молока, 7 г сухих дріжджів, 1 яйце,1 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі, 6 ст.л. олії, 500 г борошна.
Начинка: 400 г фаршу, 2 цибулини, мелений чорний перець, сіль, 2-3 ст.л води, олія.
В теплому молоці розвести дріжджі і цукор. Залишити на теплому місці до утворення бульбашок. Потім добавити збите яйце, сіль і олію, перемішати. Суміш влити в борошно і замісити тісто. Воно має бути мяким і не липнути до рук. Тісто накрити і поставити у тепле місце, щоб воно збільшилося в 2 рази. Потім тісто розділити на невеликі кульки.
Цибулю почистити і нарізати кубиками ( я терла на терці), добавити до фаршу. Посолити, поперчити і добавити воду, перемішати.
Кульки розкачати, на середину кожного коржика викласти трошки фаршу. Защіпити края, але так щоб в середині залишився отвір.
На сковорідці розігріти олію і викладати біляші отвором вниз. Смажити до золотистого кольору, потім перевернути на другу сторону.
Перед подачою на стіл кожен отвір полити 1ст.л. олії (підігрітої).
Смачного!
Цей рецепт я знайшла в журналі "Люблю готовить" .