що якшо розказати про свою проблему, то вона стає як мінімум в двічі неважливою, і легшою до виконання!
Я думаю так само , просто може не про всі проблеми хочеться розповідати. Депресія дійсно не є простою хворобою. Мені здається , що в нас навіть не вміють чи не хочуть це лікувати. Приклад , післяродова депресія- ніхто в роддомі чи у лікарні про це не говорить , не консультує , навіть не спитає ніхто- як в моральному плані ти себе почуваєш і чи бува в тебе не депресія... За кордоном вже давно післяродова депресія -це , як у нас грип, про неі інформують і призначають курс антидепресантів (не заспокійливих , то трохи інше) тим, кому потрібно. Знаю точно, в мене 3 добрі знайомі одружені на іноземцях і закордоном народжували своіх дітей. А ми , дівчатка , будем чекати від наших лікарів ... не знаю навіть чого... " з моря погоди".
Повідомлення відредагував нінок - 25 лютого 2012 23:52
післяродова депресія- ніхто в роддомі чи у лікарні про це не говорить , не консультує , навіть не спитає ніхто
А я коли родила, то до мене приходила і гінеколог і педіатр і розповідали, що то таке, як боротись і не піддаватись тому стану. нінок, То не дуже ти і права про нашу медицину, хоча в неї ДУУУЖе багато недоліків.
Пи.Си. Родила в Чернівцях на Ровенській (хто з тої місцевості, той зрозуміє).
"напиши собі на дверях табличку: Все так не буде!". Той так і зробив.
А я таку табличку написала 6 років тому і мені помагає коли щось не так то читаю з надією Стараюся радіти життю хоча інколи і важко...Люблю квіти і сонце!!!!
Повідомлення відредагував Olenochka - 26 лютого 2012 07:11
Може бути , не спорю... Писала , так як думаю , виходячи зі свого досвіду і подружок.А родила я у Львові на Мечнікова в хороших умовах , перебувала на 1 му платному поверсі( спочатку 3 дні на 3чи 4 му , ,там де післяопераційні щось вже точно не скажу), і ходили лікарі і там , і там - але все було , так як я писала. Яка там депресія...Мені не за себе ( я за освітою медсестра , родила в 34 роки , не така вже я й "далека" ) мені якраз іх консультаціі і не потрібні були - за украінську медицину і за жінок щось мене "достає"...
Повідомлення відредагував нінок - 26 лютого 2012 11:46
за украінську медицину і за жінок щось мене "достає"...
Я теж була в платній палаті, хороші умови і одна. Але була вражена, що за всю (перша ніч) медсестра жодного разу не зайшла, ні з гінекології, ні з педіатрії. Як кажуть: "Масти собі голову". Зате зранку перед обходом бігали і питали чи все нормально?
бо НІХТО, окрім тебе самої це не зробить!!! Поговоривши з подругою, може стати легше, але остаточний вибір - за тобою, чи лишатися в тому болоті внутрішніх негараздів з усіма можливими наслідками, чи гнати геть ті всі погані думки. а от якою дорогою іти до виходу - то вже у кожного індивідуальне - комусь церква, комусь салон краси))))
сильно сказано , просто "в точку" - я себе лікую і церквою , і салонами. Так було і так залишається , поки допомагає .Ну , з Богом в душі треба бути завжди , хоча б намагатися , це точне буде допомагати . Pito4ka дуже мудро висловлюється на такі цікаві теми, завжди читаю іі розповіді і коментарі- смію"предположить", що дещо в житті побачила і не завжди доля "гладила іі по голові".Чого так думаю - бо сама стала адекватнішою до життя і людей вже тоді, коли перейшла кучу негараздів , проблем іт.д.Pito4ka, не ображайся за увагу до твоєі персони , я з хорошоі сторони , - твій світогляд мені дуже імпонує. Взагалі , дівчатка тут на форумі , такі цікаві речі і розповіді пишуть - дуже подобається.
Повідомлення відредагував нінок - 26 лютого 2012 16:33
нінок, дуже вдячна за гарні слова на мою адресу!!!! Завжди кажу, що розумні вчаться на власних помилках, а мудрі - на чужих. То завжди маю надію, що є люди мудріші за мене, які будуть брати до уваги життєвий досвід інших і не робити своїх помилок)))) Гарна тема, Ксенічка - завжди актуальна!!!!
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)