.. Дорогенькі дівчатка, хочу запропонувати вашим донечкам , щоб в часі сьогоднішньому тривожному , хоч на часточку часу відволіктись, почитати чудові книги неперевершеної Люсі-Мод Монтгомері, а саме " Енн із Зелених Дахів ", "Енн із Ейвонлі" та "Енн із Острова Принца Едварда".Видавництва "Урбіно".Це улюблені книги тисяч юних читачок по всьому світі.Це чудові книжки для дівчаток підлітків і не лише).В них про заплутані романтичні дівочі почуття, про стосунки між друзями і навчання, життя в пансіоні, і багатенько чого цікавого та затишненького.Прекрасний переклад Анни Вовченко. Будуть видаватись ще й наступні книжки з серії про Енн. Такі книжки заохочують дітей до читання. Думаю і вам вони припадуть до душі.
Фото видавництва "Урбіно"
Повідомлення відредагував Ксенічка - 13 липня 2014 23:26
Дівчата, дякуйте Богові : ) За чоловіка, який хропе ночами: отже, він не в коханки. За посуд, який треба мити після свята: отже, у вас є друзі. За одяг, який стає замалий : отже, у вас достатньо їжі. За вашу тінь: отже, навколо вас багато сонячного світла. За гору прання: отже, вашій родині є ще що одягнути. За втому в кінці дня:отже, ви ще можете попрацювати на славу. За будильник, який будить вас ні світ ні зоря:отже, ви ще живі.
--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
дуже гарно сказано..я так не вмію дякувати за все..але дуже дуже хочу навчитися :)
--------------------
Радій життю, бо тільки раз дається.. Цінуй його так невловиму мить. І поки серце ще у грудях б’ється, Нехай Господь тебе благословить! :)
Іноді у нашому житті ми переживаємо різного роду терпіння. І часто нарікаємо, чому Бог саме нам посилає випробування. Але чи коли-небуь задумувались, що хтось може мати ще важче терпіння ніж наше. Скільки є прикутих до ліжка, калік, сліпих, немічних, голодних, бідних та багато інших страждаючих людей. А я маю дах над головою, маю кусень хліба в хаті, не сліпий, не каліка, тоді чого ще мені нарікати? Навпаки потрібно дякувати Богові за всі Його дари та ласки. Пригадується мені випадок із життя одного монаха - василіянина, який захворів на рак і вже сидів у візочку в келії і був свідомий, що його свічка життя догорає. Коли його запитали як він почувається, він відповів: " Маю страшні болі і лікарство вже не допомагає, але сиджу і молюся Богові, кажучи нехай буде Його свята воля. І не нарікаю, бо знаю, що у світі є ще більші терпіння ніж у моє..." Пригадаймо Ісуса. Його , обпльовували, копали, штовхали на Хресній дорозі, не маючи ні краплі співчуття до Нього. Та Він витерпів це все, виконуючи волю Свого небесного Отця. Не один раз був свідком, коли людей спіткало якесь терпіння, тоді вони перемінюались та каялись за свої гріхи, перепрошуючи Бога за погані вчинки. І дуже добре коли настає така переміна і усвідомлення першості Бога у житті. Але буває так, що після певних негараздів, коли "все йде гладко", тоді забуваємо про Христа і знову впадаємо у колишні гріхи. Така людська неміч, тому потрібно старатися жити краще кожного дня. І вчитися ціле життя правильно жити. Жити з Богом крізь радість і горе, смуток чи печаль чи негаразди і не забувати про нього. Бо Він є люблячим батьком і ніколи не покине нас у біді. І з любові до людини віддав Свого єдинородного Сина на муки, щоб Його смертю викупити нас з неволі гріха.Тому, щоб там не було у житті, Бог завжди з нами, навіть коли ми відвертаємось від Нього. Живімо з Христом, нехай Він буде центром нашого життя. І тоді ніякі випробування не будуть нам страшні, бо як з нами Бог, тоді хто проти нас. І пам'ятаймо, що без терпіння немає спасіння!. Теодор Дутчак
--------------------
Твоя душа — мов гостра сокира. Не дозволяй, щоб вона затупилася. Щодня гостри її потроху:1. Затримайся на десять хвилин, аби послухати музику.2. Коли можеш, влаштовуй собі прогулянки.3. Щодня обнімай тих, кого любиш, і скажи кожному з них: «Ти мені дорогий».4. Святкуй річниці, дні народження, іменини і все, що собі пригадаєш.5. Будь люб’язним з усіма, а також зі своїми найближчими і з домашніми.6. Усміхайся.7. Молися.8. Допомагай тим, які тебе потребують.9. Зроби для себе щось приємне.10. Підніми голову і прагни до неба.
--------------------
Притча про образи Учень попросив учителя: - Ти такий мудрий. Ти завжди в гарному настрої, ніколи не злишся. Допоможи і мені бути таким. Учитель погодився і попросив учня принести картоплю і прозорий пакет. - Якщо ти на кого-небудь розсердишся і затаїш образу, - сказав учитель, - то візьми картоплину. Напиши на ній ім'я людини, з якою стався конфлікт, і поклади цю картоплину в пакет. - І це все? - здивовано запитав учень. - Ні, - відповів учитель. - Ти повинен завжди цей пакет носити з собою. І кожен раз, коли на кого-небудь образишся, додавати в нього картоплю. Учень погодився. Пройшов якийсь час. Пакет учня поповнився картоплинами і став досить важким. Його дуже незручно було завжди носити з собою. До того ж та картопля, яку він поклав на самому початку, стала псуватися. Вона вкрилася слизьким гидким нальотом, деяка проросла,інша зацвіла і стала видавати різкий неприємний запах. Учень прийшов до вчителя і сказав: - Це вже неможливо носити з собою. По-перше, пакет занадто важкий, а по-друге картопля зіпсувалася. Запропонуй що-небудь інше. Але вчитель відповів: - Те ж саме відбувається і з тобою. Просто ти це відразу не помічаєш. Вчинки перетворюються на звички, звички - на характер, який породжує смердючі пороки. Я дав тобі можливість поспостерігати весь цей процес з боку. Щоразу, коли ти вирішиш образитися або, навпаки, образити когось, подумай, чи потрібен тобі цей вантаж.
10 порад 1 Люди сприймають усе надто серйозно, і це стає тягарем для них. Вчіться більше сміятися. 2 Кожна дія приводить до негайного результату. Просто будьте пильні і спостерігайте. Зріла людина - та, яка спостерігає себе і зрозуміла, що для неї правильно і неправильно; що добре і що погано. І завдяки тому, що вона зрозуміла це сама, у неї є величезний авторитет: навіть якщо весь Світ буде говорити щось інше, для неї нічого не зміниться. У неї є власний досвід, на який вона може спиратися, і цього достатньо. 3 Всі ми унікальні. Ніколи ні в кого не питайте, що правильно, а що неправильно. Життя - експеримент, в ході якого слід з'ясувати, що правильно, що неправильно. Іноді, може бути, ви поступите неправильно, але це дасть відповідний досвід, від якого ви тут же отримаєте користь. 4 Бувають моменти, коли Бог приходить і стукає у ваші двері. Це і є любов - Бог, стукає у ваші двері через жінку, через чоловіка, через дитину, через любов, через квітку, через захід сонця або світанок... Бог може стукати мільйонами різних способів. 5 Бажання бути незвичайним - це дуже звичайне бажання. Розслабтеся: бути звичайною - по-справжньому незвично. 6 Життя - це таємниця. Її не можна передбачити. Але є багато людей, яким хотілося б жити передбачуваним життям, бо тоді не було б страху. Все було б визначено, не було б сумнівів ні в чому. 7 Спочатку станьте самодостатнім. Почніть отримувати задоволення від самого себе. Спочатку станьте таким справді щасливим, що не матиме жодного значення, якщо ніхто не прийде до вас; ви повні, переповнені. Якщо ніхто і не постукає у ваші двері, то все одно все гаразд - ви нічого не втрачаєте. Ви й не чекаєте, що хтось прийде і постукає у ваші двері. Ви вдома. Якщо хтось прийде до вас - добре, прекрасно. Якщо ніхто не прийде - теж добре і прекрасно. Тоді ви можете заводити стосунки з іншими. Тепер ви можете робити це як господар, а не як раб; як імператор, а не як жебрак. 8 Якщо ти багатий, не думай про це, якщо ти бідний - не бери свою бідність всерйоз. Якщо ти здатен жити в світі, пам'ятаючи про те, що світ - це тільки спектакль, ти будеш вільним, тебе не торкнуться страждання. Страждання - результат надміру серйозного ставлення до життя; блаженство - результат гри. Сприймай життя як гру, радій їй. 9 Сміливість - це рух у невідоме, незалежно від усіх страхів. Сміливість - це не безстрашність. Безстрашність є тоді, коли ви стаєте все сміливішими і сміливішими. Найвищий рівень сміливості - безстрашність; коли сміливість стає абсолютною. Але на самому початку різниця між боягузом і сміливцем не так вже й велика. Єдина відмінність у тому, що боягуз слухає свої страхи і вторить їм, а сміливець залишає їх осторонь і рухається далі. Сміливець йде у невідоме не зважаючи на всі страхи. 10 Ви змінюєтеся кожен момент. Ви - річка. Сьогодні вона тече в одному напрямку і кліматі. Завтра - в іншому. Ми постійно змінюємося. Але треба мати проникливі очі, щоб вміти побачити новизну. Інакше все припадає порохом, і все видається старим; здається, що все вже було.
Коли ти забутий чи тобою нехтують, коли тебе відсувають вбік, а ти при цьому схиляєшся і дякуєш Богові – Це перемога! Коли немає згоди з ближніми, коли виникають труднощі, безладдя, хаос, в яких нема твоєї вини та участі, але ти можеш перенести все це без гніву – Це перемога! Коли висміюється твоя доброта, лагідність, покора, а ти приймаєш все це з любов’ю – Це перемога! Коли ти, зустрівшись з будь-якою грубістю, наклепом, докором чи навіть переслідуванням, можеш переносити все так, як переносив Ісус – Це перемога! Коли ти задоволений всім, що маєш, радієш кожною дрібничкою, з любов’ю приймаєш кожну людину, яку посилає тобі Господь – Це перемога! Коли тебе висміяли, образили, принизили чи навіть побили заради Христа і Його науки – Це перемога!
--------------------
Доброго дня усім дівчатам!!!!! Почитайте вірш та пісню на актуальну тему! Написала одна талановита жіночка.
1. О Боже мій, Боже, що робиться в світі Немає спокою на нім! Ми так розкошуєм,а втіхи не маєм, Не раді багатствам своїм! 2. Як дзвони задзвонять , ми в церкву не йдемо, Зневажили слово святе. Покайтеся люди,бо горе нам буде, Як Бог нас судити прийде! 3. Як в небі засяє ясніше від сонця Христос на престолі святім, З Ним Матінка Божа,Пророк і Предтеча І Божі Апостоли з ним. 4. І скаже Спаситель: «Всі добрії люди, Всі вірні, підходьте сюди. Для Вас в Божім раї дзвенять водограї І пахнуть чудові сади». 5. Я Древо життя у раю посадив вам. І дав я вам ангельський спів За те, що ви Бога всім серцем любили. Жили так,як Я заповів! 6. Він двері відкриє, і Ангели Божі Всіх праведних в рай заведуть. А грішники будуть стояти ридати, І всі перед Богом впадуть. 7. Прости, ми не знали, прости, ми не чули! Прости, нам ніхто не сказав! Господь гляне грізно - і скаже : «Вже пізно. Ви чули Я кликав і ждав» 8. І в пекло вогняне пошле їх на муки. О скільки їх всіх там буде. Покайтеся люди, бо горе нам буде, Як Бог нас судити прийде. 9. Живімо по правді і в Господа Бога Спасіння всім людям просім. І в кожнеє свято , і в кожну неділю До храму святого ідім. 10. Подай же нам Боже, Смирення і згоду, Любов нам на землю пошли. Дай Боже нам віру, в терпінні дай силу, Щоб всі ми до тебе прийшли. 11. О Матінко Божа , Царице Небесна, Покрий нас покровом Своїм. Як прийде Господь всі народи судити, То страшно нам буде усім. 12. Апостоле Божий, Андрій Первозванний. Молися за хрест той святий, Що ти нам поставив на Божую славу На нашій землі дорогій. 13. Моліться, святії всі Ангели Божі, Щоб дав Бог нам царство святе. Молімося люди бо горе нам буде, Як Бог нас судити прийде!