у нас в містечку річка, колись було дуже багато риби: линки, карпи, щуки, соми...сьогодні також можна купити річкової риби, але у річці її набагато менше,тож з малечку люблю рибні страви, а моя бабуся була весільною господинею по стравах з риби, тож деякі страви мене навчила готувати мама.
на днях готувала рибні котлетки, правда рибу купувала морожену, на базарі
рибні котлетки
(сайда)сайда (1,1-1,2 кг)
2 скибочки сухого батона (розмочити в молоці)
2-3 яйця
цибулина, морква (аби застелити нею дно форми)
50 г вершкового масла,
сіль, спеції
сметана, майонез
відокремити рибне філе від шкіри та кісток і змолоти з цибулею, додати яйця, булку, сіль, спеції, масло
фарш добре вимішати і трішки збити, сформувати та підсмажити котлетки, які викласти у форму з морквою, полити сметаною та майонезом (навпіл вимішаними), можна притрусити тертим твердим сиром, поставити не надовго до духовки