Картопля по-болгарськіВелику картоплину(чи декілька) зварити в мундирах. Коли вихолоне розрізати повздовж навпіл і обережно вийняти середину сформувавши овальні "човники". Потрібно це робити обережно, бо картоплини легко ушкодити. На сковороді підсмажити цибулю з часником. М'якуш з картоплі, що лишився, розімняти виделкою. Додати до цибулі. Приправити все сіллю, перцем і травками. Смажити хвилину мішаючи. Наповнити масою картопляні човники. Посипати тертим сиром і сезамом. Запекти доки зарумяниться. Картопля дуже смакує з соусом майонезово-сметанковим
Соус особливийМожна також готувати з почищеної картоплі та відвареної, головне аби сорт картоплі був такий який не розварюється