Цитата: musya
---з маслом ,масло збиваю з згущенкою, забажанням,яку візьмеш такий буде смак,збити крем,сир збити блендером в пухку масу,навіть можна перетерти через сито,добавити до крему
Но то не маскарпоне, то сирна маса виходить, я теж так роблю! Я просто думала може ти ще крім італійського польський береш?
Маскарпоне - це різновид італійського сиру, який готують особливим чином з коров'ячих вершків.
Для того, щоб отримати справжній Маскорпоне, вершки корови або буйвола підігрівають до температури в 75-90 градусів і додають туди сік лимона або винний оцет, що стимулює процес згортання. Готовий маскарпоне має кремоподібну структуру, завдяки чому може використовуватися в якості крему до десертів.
Я кую тільки справжній маскарпоне, а з домашнього сиру, то вже не маскарпоне)))) Я вагалі чомусь його в кремі не дуже люблю, мені більше довподоби сирна маса!!! А з нього виходить смачний і ніжний крем до канапок!!!