Цитата: мари4ка
Для того, щоб отримати справжній Маскорпоне, вершки корови або буйвола підігрівають до температури в 75-90 градусів і додають туди сік лимона або винний оцет
Маскарпоне -італ.коли я попробувала його вперше,а то було десь 10 років тому,ну звичайна збита сирна маса ....
та....звичайно і виходить такий ніжний сирочок,я такий робила завжди старшій дочці ,малому тоже як був малий,видушувала лимон на добре тепле молоко,даєш вершки,навіть молоко, гарно збиваю блендером виходить точно така маса ,як маскарпоне,я вже перепробувала багато способів ,бо мій синок таке їсть,але важливо не ПЕРЕГРІТИ бо ніц не вийде ,а ше купляю біо-кефір"ГАЛИЧИНА"(багато кефірів спробувала іменно знього виходе тоже файний сирок,він взагалі не має кислинки ,маскарпоне не є кислий хоч і йде сам процес згортання від лимонного соку,сам сир не кислий ,треба тоже слідкувати шоб не перегрівся, і маєш --домашній маскарпоне,бо такого не дуже докупишся ,добре шо зараз внас відкрилися італійські магазини,наскільки мені відомо вже є два.Я взагалі віддаю переавгу всій молочній продукціїї"МОЛОКІЯ" дууже мені подобається їхній термін зберігання,а кефір класний такий густий,але з нього не виходе такий добрий сир ,погано відігрівається,мені не сподобався,чому не знаю може зато шо не БІО. Ще я шукаю дом.сир такий ніжний ніжний,смачний , ну дуууже тяжко купити з тими тімними коровами, нема ради тай перегрівають,як не знахожу то купляю натуральний, чи вихожу зположення