Хліб "Біла гора"
М"який і ніжний хліб, для мене ледь солодкуватий. Не втрачає мягкість і через 3 дні.
Рецепт цього смачного американського хліба я взяла у Люди в ЖЖ .
Борошно вищого сорту -500 г (я брала 1 сорту)
Дріжджі пресовані 8 г (сухі активні 4 г)
Сіль 8г
Цукор 8 г ( 3 г для активації дріжджів, 5 г в тісто)
Мед світлий 40 г
Масло вершкове несолоне 30 г
Молоко кип"ячене і витримане 30 хв. на водяній бані - 200г
Вода 100 г
Вода при вимішуванні тіста 50 г
Дріжджі активувати у воді 40* з цукром протягом 20 хвилин.
Кип"ячене молоко охолодити до 20*, змішати з сілью, цукром, медом,маслом, влити дріжджі, всипати половину борошна, і взбивати вінчиком на малій швидкості 4 хвилини.
Всипати решту борошна, замісити тісто крутіше середньої консистенції до однорідності . Поставити в холод на 30 хвилин.
Потім вимісити до розвитку клейковини, в кінці вимішування підправити водою до м"якой конситенції.
Покласти в миску під плівку бродити 2 години при 20*. Тісто збільшиться в 5 раз, до об"єму 3,5 л.
Викласти на стіл з борошном, акуратно розправити в невеликий прямокутник і нетуго скрутити в рулет. Защіпнути, зробити рівну ковбаску і в форму на 1 год на розстойку. Форма 29/13/8см.
Зробити неглибокий надріз по центру , з одного краю до іншого.
Випікати при 180 * з конвекцією. Перші 15 хв з паром під кришкою.
У мене випікався 30 хв без конвекції і кришки.
Смачного!