ТрюфеліВершки 20 % 140 г
Шоколад ( 60% і більше) 250 г
Вершкове масло м"яке 70г
Коньяк 3 ч.л.
Порошок кави розчинної 2 ч.л.
Шоколад для формочок ( у мене приблизно 400 г)
Якщо вершки 38 %, то масла вершкового взяти 50 г.
Вершки закип"ятити, зняти з вогню, додати чорний шоколад, перемішувати, поки не розтане. Додати масло, коньяк, каву. Охолодити. Взбити міксером.
Для того, щоб шоколад на цукерках блищав і не одразу танув в руках:Налити кип"яток в кастрюлю ( кастрюлю поставити на дерев"яну доску), в неї посудину з поломаним шоколадом. Помішати. Шоколад повинен розтанути і мати температуру 41*-50*С (дно кастрюлі з шоколадом буде дуже тепле на дотик)
Додати 1 ст.л. олії рослинної без запаху (чи мигдалевої, масло-какао) на 100 г шоколаду.
Потім швидко охолодити- поставити кастрюлю в холодну воду, постійно помішуючи, поки не почне гуснути. Температура має стати 27*-29* ( визначимо так : дно кастрюлі чуть прохолодніше долоні, а долоня у нас 32* має)
Знову поставити на водяну баню в кастрюлю з кип"ятком на 5-10 секунд, помішуючи ( температура чорного шоколаду має бути 32*, як долоня. Для білого і молочного нижча)
Змастити формочки шоколадом, покласти в морозильник.
Потім викласти начинку у форми. Зверху теж залити шоколадом. Поставити у холод.