Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарний речиталь
Фрезія
20 березня 2012 08:01
Повідомлення #171


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Roksolana
Дякую! :a0a: А я справжніх не їла. Рецептів дуже багато бачила
Перейти на початок сторінки
vika
20 березня 2012 09:29
Повідомлення #172


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Така цікава страва!
Перейти на початок сторінки
Фрезія
20 березня 2012 15:05
Повідомлення #173


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Печиво "Вівсяночка"




У журналі у Ірини (Чадейка) два варіанти вівсяного печива, вони мало чим відрізняються одне від одного,тому вирішила скопіювати обидва. Я пекла за другим варіантом, який без родзинок і менш солодке-"Вівсяночка"

Скопіюю сюди ж слова автора:
"За цим рецептом виходить магазинне печиво. За смаком. За кольором - світліше, ніж сучасне. Зараз його роблять більш темнішим чомусь.
У більш сучасних ГОСТах існує два види вівсяного печива - "Вівсяне" і "Вівсяночка". Останнє відрізняється відсутністю родзинок і меншою кількістю цукру, хоча технологія приготування єдина. "Вівсяне" - дуже солодке, з хрусткою скоринкою, а "Вівсяночка" - більш м'яке і не занадто приторне. В іншому печива схожі. Вибирайте рецепт за смаком, а то в інтернеті, я помітила, ці два рецепти плутають.
У книзі 1961р. до складу "Вівсяного" не входила патока, її почали додавати пізніше, як у пряники, щоб запобігти швидкому черствінню. Патоку додають крохмальну. Таким чином, патока не впливає на смак, а лише надає виробам з великою кількістю цукру більш м'яку консистенцію. Саме тому патоку можна зі спокійною душею виключити - щось мені підказує, що це печиво довго не залежиться.
Що ж стосується вівсяного борошна, то можна використовувати як борошно, так і толокно - різниці в смаку я не помітила.
Кількість води в тісті варіюється в залежності від сухості борошна. Тісто не повинно кришитися, а бути м'яким і не липким, добре розкачуватись."


"Вівсяне"

175г пшеничного борошна (відсипати трохи на підпилювання столу)
75г вівсяного борошна
85 г вершкового масла
185г цукру
1 пакетик ванільного цукру (10г)
25г родзинок
1\2 ч. л. без верху кориці
1\3 ч.л. без гірки соди
1\3 ч.л. без гірки солі
50-75 г води
якщо використовуєте патоку, то 18г

"Вівсяночка"
175г пшеничного борошна (відсипати трохи на підпилювання)
75г вівсяного борошна
85 г вершкового масла
125г цукру
1 пакетик ванільного цукру (10г)
1\2 ч. л. без гірки кориці
1\3 ч.л. без гірки соди
1\3 ч.л. без гірки солі
50-75 г води
якщо використовуєте патоку, то 15г

розігріти духовку до 210С
деко застелити пекарським папером

Ізюм промити і подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку. Покласти в миску комбайна м’яке масло, цукор, корицю, ванільний цукор, родзинки і добре перемішати до отримання практично однорідної маси.

Додати вівсяне борошно, теплу воду з сіллю і розмішати(в режимі "пульс" кілька натискань).

Всипати пшеничне борошно і соду, замісити тісто, воно повинно зібратися в грудку. Якщо сухувате, можна додати ще води.

Тісто покласти на присипаний борошном стіл.
Розкачати в пласт товщиною 5мм і вирізати печиво круглою виїмкою 55-60мм. Викласти на деко на відстані 1 см один від одного.

Випікати при 210С 12-15 хвилин до рум"яного кольору. Можна і менше, якщо любите дуже м'яке печиво.
Перейти на початок сторінки
Фрезія
20 березня 2012 23:08
Повідомлення #174


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Коровай з корицею


Дуже смачний! Рекомендую!









ТІСТО:
Борошно пшеничне 500г + 25г при замісі
Цукор 70г
Сіль 1ч.л.
Свіжі дріжджі 15г
Тепле молоко (або молоко+вода) 250г
Масло вершкове розм'якшене 75г
Яйце 1шт.

НАЧИНКА:
Розтоплене масло вершкове 30г
Цукор 100г
Кориця 3ч.л.

Дріжджі розтерти з 10г цукру. Залишити на 10 хвилин.

У відро хлібопічки вилити молоко, масло, дріжджі, яйце, борошно (починати з 500г борошна і дивітися за станом колобка), цукор, що залишився, сіль. Режим Тісто.
Після замісу (у мене 20 хвилин), тісто вийняти з відра, округлити ( при необхідності можна посипати стіл борошном) і покласти у велику посудину. Залишити на 2 години при кімнатній температурі.
Через 2 години тісто збільшилося в 3 рази.

Тісто викласти на присипаний борошном стіл, обім’яти, розділити на чотири рівні частини, з кожної скачати кулю, накрити рушником і залишити на 15 хвилин.

Далі кожну кульку розкачати в паляницю . Перенести на деко, застелене папером. Змастити маслом, посипати цукром з корицею.

Те ж саме зробити з рештою. Верхній корж не посипати цукром. В результаті виходить стопка з 4 паляниць.

Далі ножем для піци розрізати на 8 сегментів, прорізаючи не до краю,
кожен сегмент вивернути всередину і назовні.

Накрити коровай рушником і поставити в тепле місце на 20 хвилин.

Перед випічкою змастити яйцем.
Випікати в розігрітій до 200 *духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору.

Вдячна Омелі з Хлібопічки.ру за рецепт!

Повідомлення відредагував Фрезія - 20 березня 2012 23:10
Перейти на початок сторінки
Фрезія
23 березня 2012 22:47
Повідомлення #175


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Батські булочки


Батські булочки - шматки здобного солодкого дріжджового тіста, круглої форми, з запеченою грудочкою цукру всередині, також посипані цукром зверху. Іноді в них додають також цукати, смородину, родзинки і виноград.
Батські булочки - це, можливо, спадкоємиці "Батського торта" XVIII століття. Вперше вони згадуються в 1763 році і досі виробляються в англійському місті Бат. В оригінальному рецепті XVIII століття використовувалася брiош або здобне тісто з маслом і яйцями, що посипалися тминовим насінням або цукром. Батські булочки в їх теперішньому вигляді були винайдені Вільямом Олівером, доктором, який лікував приїжджих на термальні води в Бат.




Різати ці булочки неможливо...М'якуш просто невагомий!!! За кольором - кремовий!!! Зупинитися просто неможливо!



Опара:

Свіжі дріжджі\сухі 15г\6г
Борошно пшеничне 150г
Цукор 1ч.л.
Молоко 80г
Вода 80г

Тісто:

Вся опара
Борошно пшеничне 350г + 25г при замісі
Яйця кімнатної температури 2шт. (120г)
Масло вершкове кімнатної температури 100г
Цукор 80г
Сіль
Для змащення:
Яйце 1шт.
Для посипання: нерафінований цукор подрібнений

Готуємо опару. Дріжджі розтерти з цукром (сухі змішати з борошном і цукром). Молоко змішати з водою і нагріти до 37С, з'єднати з дріжджами і борошном. Перемішати, накрити плівкою і залишити в теплому місці на 30 хвилин.

Готуємо тісто. Яйця збити з цукром до білої, пишної маси і повного розчинення цукру. Вилити у відро хлібопічки.
Туди ж масло, опару, борошно, сіль. Режим тісто. Після замісу вимкнути. Тісто витягти і перекласти в посудину , змащену олією. Об'єм повинен бути не менше 3-х літрів, оскільки тісто сильно збільшується. Залишити в теплому місці на 1,5 години.

Далі тісто обім’яти на столі (додаткове борошно не потрібне) протягом 2-3 хвилин.
Розділити тісто на 12 частин. Сформувати булочки. Викласти на деко, застелене папером. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.
Перед випічкою булочки змастити яйцем і посипати подрібненим нерафінованим цукром. У мене був звичайний.

Випікати в розігрітій до 210С духовці 15-20 хвилин.

Рецепт з Хлібопічки.ру

Повідомлення відредагував Фрезія - 23 березня 2012 22:49
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
24 березня 2012 00:49
Повідомлення #176


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Фрезія, Як заходжу до тебе на сторінку, так зразу ж набираю кіло, а то і два)))))) Так багато смачненького , аж очі розбігаються!!!! Дякую, що ділишся рецептами духм"яної і смачної випічки!!!!!!!!
:a0a:

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Фрезія
24 березня 2012 12:38
Повідомлення #177


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Pito4ka, от тепер почуваюся винною :feel:
Дякую, що приділяєш увагу! Домашня випічка завжди радує, затишно в домі від неї...ну її , ту дієту!!!

Перейти на початок сторінки
Канарейка
24 березня 2012 14:40
Повідомлення #178


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Фрезія
Нікумани з гарбузового тіста

Шось таке цкаве, як ще буде в мене гарбуз обов'язково спробую
Перейти на початок сторінки
Фрезія
24 березня 2012 15:05
Повідомлення #179


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Канарейка, дякую!
Надіюсь, що сподобається! Гарбуз в тісті зовсім не відчувається, а колір :love:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
26 березня 2012 22:53
Повідомлення #180


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Плетінка на кефірі


Повірте, ніхто не залишиться байдужим! :winked:



Борошно пшеничне 600г
Цукор 2ст.л.
Сіль 1ч.л.
Свіжі дріжджі 20-25г
Кефір 250г (в мене йогурт)
Масло вершкове 75г
Яйця 2шт.(110г)

Для змащування:
Яйце 1шт.
Для посипання:
Кунжут(мак)

Дріжджі розтерти з цукром.

Додати кефір, розм'якшене масло, яйця, борошно, сіль. Місити комбайном (ножами) 7 хвилин.

Тісто округлити, покласти в глибоку каструлю, накрити рушником і залишити в теплому місці до збільшення в 2-3 рази.

Для хлібопічки режим "Тісто".
Далі тісто обім’яти, розділити на 6 рівних частин. Кожну розкачати, скрутити рулети, а потім джгути довжиною 40см:

Ось фото автора Paprika з сайту Моя хлібопічка


Джгути з'єднати по три і укласти один на одного під кутом 90С. Далі нижні 3 штуки викласти на верхні:



Далі ліві 3 штуки викласти зверху


І кінці заправити всередину:


Тепер ліві і праві джгути звертаємо до центру і заводимо під центральні джгути:



Центральні джгути заправити всередину:



Обережно перекласти плетінку на деко, застелене папером, накрити рушником і залишити на 30-40 хвилин

Перед випічкою змастити яйцем, посипати кунжутом.

Випікати в розігрітій до 200*духовці до золотистого кольору. У мене близько 40 хвилин.Охолодити на решітці.

Повідомлення відредагував Фрезія - 26 березня 2012 22:59
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 17:44

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 18
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100