Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарний речиталь
Фрезія
27 березня 2012 22:47
Повідомлення #181


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Печеня з курячої печінки по -селянськи




печінка куряча - 600г ( або печінка/м"ясо)
картопля - 1 кг
морква 1 шт.
цибуля - 4 шт.
яблука - 4шт.
вершки 20% - 6 ст.л.(сметана)
сир твердий - 100г
сіль
чорний перець

Приготування:
Печінку можна порізати , або взяти цілими шматками.
Картоплю нарізати товстими скибочками, цибулю - півкільцями, яблука - дольками.
Сир натерти на крупній тертці. Якщо вершки густі, можна злегка розвести їх молоком, або взяти вершки 10-15%.

На великому вогні обсмажити цибулю з морквою.
Обсмажити печінку до рум’яної скоринки.
На сковорідці , де готувалася печінка, на великому вогні обсмажити яблука з двох сторін.

У каструлю мультиварки викласти картоплю.
На картоплю викласти печінку з цибулею і морквою. Посолити, поперчити. Знову картоплю, печінку.
На печінку викласти яблука.
Полити вершками і посипати сиром.
Тушити 1,5 години.

Смачного!
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
27 березня 2012 22:57
Повідомлення #182


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
[attachment=40093

Повідомлення відредагував Ксенічка - 4 грудня 2013 20:13
Перейти на початок сторінки
Фрезія
27 березня 2012 23:06
Повідомлення #183


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Ксенічка, дякую за теплі слова!



Перейти на початок сторінки
Тереза
27 березня 2012 23:08
Повідомлення #184


Файна господиня
  • 51

Репутація: 465
Група: Кондитер
Повідомлень: 841
Реєстрація: 18.03.2012

ICQ:--

Бали: 1621
[b]Фрезія[/b у вас тут все таке смачне, запашне, домашнє- щиро дякую за рецепти і вашу працю :winked:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
27 березня 2012 23:15
Повідомлення #185


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Тереза
Дуже вдячна! :3fb:

Повідомлення відредагував Фрезія - 27 березня 2012 23:18
Перейти на початок сторінки
Фрезія
29 березня 2012 14:16
Повідомлення #186


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632

Паста з квасолі


Рецепт зацікавив своєю простотою!
Таку пасту добре подавати на тостах, з хлібом, млинцями.
Чудова закуска і начинка.



квасоля біла відварена 1 склянка
часник 1-2 зубчики
олія оливкова 2-3 ст.л. за смаком
сіль, перець за смаком

Білу квасолю відварити, охолодити.
Викласти в чашу блендера, додати часник, олію, сіль, перець і подрібнити до однорідності.
Якщо паста виявиться густою, додати 1-3 ст.л. відвару від квасолі, ще раз збити до однорідності.
В пасту можна додавати петрушку, інші добавки за смаком, 1-3 ст.л. курячого бульйону.

Смачного!
Перейти на початок сторінки
Фрезія
30 березня 2012 14:22
Повідомлення #187


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Заквасочний хліб


Надзвичайно ніжний (просто повітряний, як мереживо) м'якуш і хрустка скоринка. Ні з чим не порівнянний аромат заквасочного хліба.



Опара
Борошно житнє 150г (Я взяла 50:50 пшеничне і житнє)
Закваска (французька) 50г (в мене житня)
Вода 150 г

Тісто
вся опара
Борошно пшеничне 550 г
Вода 190г
Солод 1/2 ст.л.
Клейковина (можна не додавати) 1/2 ст.л.
Дріжджі свіжі 7г
Сіль 1ч.л.
Рослинна олія 2 ст.л.
Мед (або цукор) 1 ст.л.
Коріандр, кмин по 1 ст.л.

З вечора замісити опару змішавши закваску, борошно і воду і залишити в прохолодному місці .

Вранці змішати закваску з іншими інгредієнтами і замісити тісто ( у хлібопічці в режимі "Тісто" - 20 хв. - заміс і 1год. - розстойка)

Після закінчення програми - акуратно дістати, не випускаючи бульбашок з тіста і сформувати хліб.

Накрити плівкою і залишити хвилин на 30 (орієнтуючись на збільшення удвічі)

По закінченні підйому акуратно перенести хліб у розпечену форму, збризнути водою і накрити кришкою. Я випікала у звичайній формі (в ній хліб і підходив).
Випікати на максимумі (240*) 15 хвилин і ще 35 хвилин при температурі 180*.


Перерахунок на меншу буханку



Опара (без змін)
Борошно житнє - 150г
Закваска (французька) - 50 г
Вода - 150г

Тісто
Борошно пшеничне - 300 г (може знадобитися додати біля 20г)
Вода - 130г
Солод - 0,5 - 1 ст.л.
Клейковина (можна не додавати) - 0,5 ст.л.
Свіжі дріжджі - 5г
Сіль - 1,5 ч.л.
Рослинна олія - 1- 1,5 ст.л.
Цукор - 1 ст.л.
Коріандр, кмин - по 1 ст.л.

Сіль і масло додати в кінці замісу.Розстойка. Сформувати і залишити до збільшення вдвічі.
Зробити надрізи і випікати 15 хв - 240* і 35 хв - 180*

Рецепт від Кави з Хлібопічки.ру

Повідомлення відредагував Фрезія - 30 березня 2012 14:31
Перейти на початок сторінки
Фрезія
31 березня 2012 15:29
Повідомлення #188


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Булочки з маком


Булочки з сайту "Моя хлібопічка" носять назву російською -"Фиги".





Молоко 125г
Окріп 65г
Яйце 1шт.
Масло вершкове (маргарин) 25г
Цукор 1\2ст.л.
Сіль 1ч.л.
Сухі дріжджі 3,5г. (1ч.л.)
Борошно пшеничне 300г
Олія 10г

Для змащування:
Олія рафінована 100г ( треба менше)
Для посипання:
Мак 100г
Цукор 100г
Можна взяти менше, в мене залишилось

Для хлібопічки необхідно підігріти відерце (налити гарячої води). Додати молоко. Замісити тісто з усіх інгредієнтів. В останню чергу додати олію. Режим "Тісто".

Після підйому тіста, викласти його на посипаний борошном стіл. По консистенції воно дуже м"яке і ніжне. Скласти його кілька разів навпіл, припорошуючи кожен раз борошном. Сформувати ковбаску.

Відривати кульки, завбільшки з волоський горіх. Змастити олією всю кульку, і потім в суміш цукор+мак. Викладати у форму (я застеляла пекарським папером), починаючи від середини, щільно притискаючи одну до одної. Одним шаром.
Залишити для підйому на 30-40 хвилин.

Випікати в розігрітій до 200* духовці 30-40 хвилин. До рум’яного кольору.
Булочки виходять нежирні.

Смачного!

Вже побачила, що такі в нас є :winked:

Повідомлення відредагував Фрезія - 31 березня 2012 15:50
Перейти на початок сторінки
vika
31 березня 2012 21:15
Повідомлення #189


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Фрезія. ну ти й напекла смакоти!!!І "фіги" ,і плетінка і батські булочки надзвичайно апетитні. Треба щось пробувати (правда я страюся схуднути). Дякую за гарні рецепти.
Перейти на початок сторінки
Фрезія
1 квітня 2012 15:25
Повідомлення #190


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Булочки французькі "Апетитні попки"


Дуже м'які і повітряні булочки.





молоко 120 мл
вода 180 мл
свіжі дріжджі 20 г (2 ч.л. сухих)
сіль 1 ч.л.
цукор 1 ч.л. в опару , в тісто 1-3 ст.л.
вершкове масло 30 г
борошно 500-600 г

В теплому молоці розкришити дріжджі, додати цукор, 50 г борошна, розмішати і залишити на 30 хвилин.
В опару, що підійшла додати теплу воду, розтоплене і охолоджене масло (я поклала шматочками прямо у відерце хлібопічки), сіль, і решту борошна. (Борошна в тісто я клала 450 г плюс 50 г у опарі, бо не люблю круте тісто) Замісити м'яке і эластичне тісто. Режим "Тісто" 20 хвилин, потім розстойка 1 -1,5 год.

Дістати тісто і дати йому відпочити 15 хвилин.

Викласти тісто на стіл, вимісити трохи, розділити на 12 частин ( у мене вийшло по 75 г). З кожної частини сформувати кульку , злегка обкачати в борошні і в середині зробити поглиблення (я використовувала ручку від дерев'яної тонкої ложки ). Натиснути до дна, але так, щоб не розпалося на 2 половини.

Перекласти їх на вистелене папером деко, накрити і дати підійти вдвічі.

Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 10-15 хвилин до золотистого кольору.

Джерело: Форум SAY7

Повідомлення відредагував Фрезія - 1 квітня 2012 15:28
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 19:46

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100