Нікумани з гарбузового тіста
Нікуман - парова булка (пиріжок), страва японської кухні.
Нікумани родом з Китаю. Однак, згодом страва поширилася і стала популярною в Японії. У зимову пору гарячі нікумани продаються з лотків на вулицях і в магазинах.
Для цього рецепту можна використовувати будь-який сорт гарбуза з оранжевою м'якоттю.
Яскраве сонячне тісто, в якому абсолютно не відчувається смак гарбуза. Пікантна, дуже соковита і смачна начинка.
Для тіста:
Борошно 330-400 г
Гарбузове пюре 300 г
Сіль 0,5 ч. ложки
Для начинки:
Куряче філе 600 г
Цибуля 3 шт .(середня)
Цибуля зелена 6 стебелин
Соєвий соус 50 мл
Свіжий імбир 3-5 см
Консервовані паростки бамбука 175 г
Сіль 0,5 ч. ложки
Свіжозмелений чорний перець
Начинка може бути з капусти, грибів, картоплі, будь-якого м"яса, креветок, болгарського перцю і ін. У мене була варена картопля з фаршем і обсмаженою морквою, цибулею.Гарбуз очистити від насіння і шкірки. Нарізати на шматочки, скласти в підходящий посуд з кришкою і поставити в мікрохвильову піч.
Запікати при потужності 600 Вт протягом 7-9 хвилин. Я приготувала гарбуз на пару.
З гарячої м'якоті гарбуза зробити пюре.
Дати пюре охолонути, додати сіль,борошно і замісити тісто. Я місила в хлібопічці.
Для начинки овочі і м'ясо пропустити через м'ясорубку або дрібно нарізати. Перемішати, приправити соєвим соусом, сіллю й перцем. Імбир натерти на дрібній терці, додати в начинку.
Розділити тісто на 24 шматочка.
Кожен шматочок обсипати борошном і розкачати в паляничку діаметром 10-12 см. Консистенція гарбузового тіста дуже еластична.
У центрі розмістити начинку і защіпнути тісто по колу складочками.
При защипі великий палець руки знаходиться в центрі кола, а вказівний і середній прикріплюють чергову, подану іншою рукою, складку. Таким защипом ще ліплять біляші і відкриті манти з дріжджового тіста.
Можна формувати нікумани з дірочкою в центрі, а можна і без неї.
Сформовані нікумани викласти в каструлю пароварки, змащену олією.
Варити на пару протягом 45 хвилин.
Подавати гарячими з улюбленим соусом.
Страва розрахована на 24 штуки.
Рецепт звідси:
http://iden-orbita.blogspot.com/2008/09/blog-post_13.html