Щиро дякую! Добре, що про нього нагадали. Останній раз пекла його ще в інституті, в 1982 році. Перепис мені дала жіночка, у якої жила на квартирі. Може у мене другий рецепт. Коржі на сгущонці, пеклися у глибокій сковороді зверху на плиті, на рассікателі вогню. Тоді це було чудно. Але можно і в духовці спекти.
Свіжий творог добре перетерти, додати манку та яйце. Все добре перемішати, щоб не було грудочок і залишити на 15-20 хв для набухання. З підготовленої сиркової маси роблять кульки діаметром 4-5 см і варити у підсоленій воді, поки вони не піднімуться на поверхню. Поки варяться гомбовці, окремо підсмажують на маслі сухарі до золотистого кольору, додавши до них цукру. Зварені гомбовці вибирають шумівкою у друшляк, щоб стекла вода, перекладають у підігрітий таріль, зверху посипають піджсмаженими сухарями і поливають нехолодною сметаною.
Можна менше цукру дати, але взагалі без цукру вони уже не такі. Взагалі я так не пробувала.
Я забула дописати, що манки більше не потрібно давати, бо вони будуть твердіші. Це той випадок, де потрібно дотримуватися рецептури, якщо ви хочете отримати такий ніжний результат, щоб в роті таяли. Спочатку маса покажеться рідкою, але постоявши в холодильнику вона набухне.
250 гр молока, 0,5 ст. цукру, 0,5 ст. молока сухого.
У молоко засипати сухе молоко, добре вимішати, щоб не було грудок. Додати цукор і поставити на водяну баню. Періодично помішуючи, дати масі загуснути. Займе це, приблизно 1 год. Перелити в інший посуд і дати застити. Я варила пів години на бані, а потім на вогні до загуснення. Порівняно з тим згущеним молоком, яке зараз продають на ринку, це набагато краще. Принаймні малим куповане сти не хоче, а це злопав. Рецепт з журналу.
Повідомлення відредагував Мила - 6 березня 2012 16:43
Для соуса Бешамель: 600 мл молока, 100 гр вершкового масла, 2 зубчики часнику, 2 ст. лож. муки, Сіль, перець.
Приготування тіста: все зєднати, замісити тісто, залишити в теплому місці на 30 хв. Розділити на 3 частини, розкатати. Приготування начинки: гриби нарізати кусочками, цибулю і помідор – кубиками, моркву і сир натерти на терці, зелень подрібнити. Гриби, цибулю і моркву обсмажити, посолити, поперчити. Добавити фарш, помідор, томатну пасту, зелень і смажити 10 хв. Приготування соусу: все зєднати, варити до загуснення. Викласти начинку у 2 шари, кожен змащуючи соусом. Запікати 45 хв при 180 С, посипати сиром, запікати ще 15 хв. Ця лазанья найбільше прижилася у мене у сім'ї. Рецепт з Люблю готовить.