Для млинців: 3 ст. молока, 2 ст. муки, 3 яйця, 2 ст. лож. цукру, 2 ст. лож. какао, щепотка солі.
Для начинки: 500 гр творога, 100 гр вершків, 1 ванілка.
Приготування млинців: яйця змішати з цукром, сіллю і 1 ст. молока. Всипати муку і вимісити тісто. Поступово добавити залишившеся молоко і розмішати, щоб не було комків. Відділити 1/3 тіста, в залишившеся всипати какао і вимісити до однорідної маси. На розігріту сковороду з олією наливати шоколадне тісто, а білим тістом малювати узори. Випікати з двох сторін. Сторона з узором буде лицевою.
Приготування начинки: творог перетерти з ванілкою. Добавити збиті вершки і все добре вимішати до однорідної кремоподібної маси. Млинці намастити творогом і скрутити трубочкою або скласти трикутниками.
Повідомлення відредагував Мила - 23 лютого 2012 19:00
0,5 кг свинної печінки, 4 мівіни, 250 гр муки, 2 моркви, 2 яйця, 0,3 л молока, 0,5 кг цибулі, 500 гр майонезу, Олія
Мівіну розкришити руками, залити 250 гр майонезу і залишити на 1 год для набухання. Свинну печінку розрізати на кусочки, злегка обсушити і пропустити через мясорубку або подрібнити в мясорубці. В набухшу мівіну добавити перекручену печінку і яйця. Помішуючи, всипати частинами муку. Все добре перемішати. Продовжуючи помішувати, частинами влити молоко, посолити, поперчити по смаку. Маса повинна получитися, як густа сметана. На сковороді розігріти олію і випекти млинці. Цибулю і моркву обсмажити на олії до золотистого кольору. Кожен печінковий корж змастити майонезом, викласти один на другий, прослоюючи смаженою морквою з цибулею. Дати торту постояти 2 год. Перед подачею нарізати на порційні куски. Коржі можна прослоїти обсмаженими грибами з цибулею з добавлянням твердого сиру - такий як у мене. Рецепт з Люблю готовить.
Повідомлення відредагував Мила - 23 лютого 2012 19:08
Для млинців: 2 ст. муки, 2 яйця, 1-2 ст. лож. цукру, 1,5-2 ст. будь-якого молочного продукту (молоко, кефір, ряжанка і т.д.), 2 ст. лож. олії, крутий кипяток (по необхідності), 0,5 ч. лож. солі, 0,5 ч. лож. соди, лимонний сік.
Для начинки: 0,5 кг яблук, 2 ст. лож. меду, 1 ванілка, кориця по смаку, 50-70 гр масла вершкового.
Приготування млинців: муку двічі просіяти крізь сито. В пишну гірку вбити яйця. Добавити цукор, сіль і гашену декількома каплями лимонного соку соду. Все ретельно перемішати і акуратно влити в муку молочний напій. Добавити олію і долити крутий кипяток до консистенції негустої сметани. Тісто повинне бути однорідне. Смажити на сковороді, тільки перший раз змастивши її олією.
Приготування начинки: яблука вимити, очистити від кожури і серцевини та натерти на терці. Добавити ванілку, мед і корицю. Все перемішати. Млинці намастити начинкою, скласти трикутником і викласти на деко. На кожен млинець покласти тионку скибку вершкового масла і відправити у духовку на 15 хв при 180 градусах. Млинці готові. Ми смакувала з домашньою згущонкою. Рецептом обовязково поділюся.
Для тіста: 2 ст. тертої моркви, 2 с. цукру, 3 яйця, 250 гр веркового масла, 3 ст. муки, 1 ванілка, 1 розпушувач.
Для сиропу: 100 мл води, 100 гр цукру, 50 мл коньяка.
Для суфле: 350 мл сметани, 5 ст. лож. згущонки, 15 гр желатину, 1 лимон.
Приготування тіста: цукор збити з яйцями, добавити моркву, розтоплене масло, муку, ванілку і розпушувач. Масу перемішати і випекти 3 коржі.
Приготування крему: сметану збити, добавити згущене молоко. Желатин попередньо замочити, нагріти у мікроволновці і добавити до сметанного крему. Туди ж добавити сік лимона. Все добре вимішати і покласти крем у холодильник на 15-25 хв, щоб трохи загус. Охолоджені коржі пропитати сиропом, перекласти суфле і прикрасити по бажанню. Рецепт із журналу.
Добрий день, Мила. У мене питання, а на який розмір прямокутної форми розрахована подвійна порція торту "Пташине молоко"? І що то за шоколадний торт, що на фото з "Пташиним молоком"? Можна перепис?