Цибулю подрібнити, обсмажити на олії. Через 2-3 хв добавити нарізані невеликими кубиками шампіньйони і часник.Готувати, доки не випариться рідина. Посолити, приправи спеціями, добавити сметану. Охолодити та добавити тертий твердий сир.
Вологими руками скатати шаріки розміром біля 4 см в діаметрі (у мене були більші). Сплющити кожен, всередину вкласти начинку, защипити, знову скатати шаріком. Відварити шаріки в підсоленій воді.
Молоко довести до кипіння. Добавити сметану, подрібнений часник, сіль, спеції, зелень, а потім тертий сир. Галушки викласти в жаростійку форму та полити соусом. Запікати в духовці 20 хв. Рецепт взятий з журналу.
Потрібно: 500 гр твогога, 250 гр маргарину, 2,5 ст. муки, 1 ст. цукру, 1 ванілка, 0,5 ч. лож. соди, гашеної оцтом, джем по смаку (у мене клубнічний та абрикосовий). Спосіб приготування: Маргарин натерти на крупній терці, з'єднати з творогом та мукою. Добавити гашену оцтом соду. Замісити круте прісне тісто.
Із тіста скачати шаріки розміром з куряче яйце. Скласти на доску і відправити на годину в морозілку.
Цукор змішати з ванілкою. Розкачати шаріки. Всередину викласти джем, посипати цукром. Защипити краї, придавши їм форми трикутника або квадрата. Верхню частину посипати цукром, викласти на протвинь, застелений бумагою для випічки.
Випікати на слабому вогні біля 20-30 хв до утворення рум'яної скоринки. Рецепт з журналу.
Приготування бісквіту: яйце збити з цукром до білої маси. Добавити муку, гашену соду, какао та замісити кефіром. Спекти 2 листи. Протвінь - 30х35 см.
Приготування рулетів: жовтки, цукор (можна більше, якщо любите дуже солодке) та воду добре збити. Добавити муку та соду, вимісити тісто та спекти з листи, які необхідно скрутити в рулети. Протвінь малий.
Приготування начинки: Білки збити з цукром, поділити навпіл. До однієї частини добавитигоріхи та змастити перший рулет. До іншої частинидобавити кокос і заповнити другий рулет. Для третього рулету готуємо начинку: 1 ст молотого маку та 1 ст. води варити на слабому вогні до готовності. Зняти з вогню та охолодити. Добавити цукор ванілку та масло. ВИмішати та змастити рулет.
Приготування крему: Молоко з цукром та пудингами покласти на вогонь та зварити. З бананів зробити пюре. Збити масло, добавити охолоджений пудинг, банани та ще раз збити. Білки збити в пишну масу та добавити до крему. Туди ж добавити сік лимона. Все ретельно вимішати.
Нижній корж змастити половиною крему - викласти рулети(з маком повинен бути всередині) - змастити кремом і накрити другим коржем. Зверху змастити розтопленим шоколадом або глазур'ю. СМАЧНОГО!
Для борщу: Свинна кістка, 500 гр буряка, Цибулина, Морквина, Корінь петрушки, 250 мл маринаду з помідорів, 500 мл сметани, 2 ст. лож. молока, Цукор, сіль, Лавровий лист, Олія. Для налисників: 700 мл молока, 200 гр муки, 2 яйця, 2 ст. лож. олії, сіль, 500 гр фаршу, 1 цибулина, Сіль, перець, Куркума, Прованські трави, олія для смаження.
Приготування борщу: З моркви, петрушки, лаврового листа і свинної кістки зварити бульйон. Коли кістка буде наполовину готова, кинути у бульйон очищені і вимиті бурячки (цілі). За 15-20 хв до кінця додати цибулю подрвібнену і злегка спасеровану на олії. Сметану змішати з мокою і заправити борщик. Добавити сіль, цукор, довести до кипіння. Подається такий борщик з пельменями або грибними вушками (у горшочку), або з налисниками (у кружці). Приготування налисників: Молоко яйця, муку, олію та сіль зєднати. Все добре вимішати і випекти млинці. Цибулину подрібнити і підсмажити на олії до золотистого кольору. Добавити фарш, сіль, перець та спеції і всен підсмажити. Наповнити налисники і скласти у вигляді трикутників. Можна налисники сирим фаршем і обсмажити у яйці. СМАЧНОГО!
Для тіста: 2-2,5 ст. муки, 6 яєць, 250 гр маргарину, 1 ст. цукру, 2 ст. лож. какао, 1 п. ванільноно цукру, 1 п. розпушувача, олія для випікання. Для крему: 300 гр гіркого шоколаду, 300 мл жирних вершків. Для сиропа і декорування: збиті вершки, 150 мл води, 150 мл коньяка, 150 гр цукру.
Приготування тіста: цукор розтерти з маргарином, добавити яйця, муку, ванілку, розпушувач і замісити тісто. Розділити на 2 частини. В одну добавити какао і перемішати. Здопомогою кулінарного мішечка видавити по 1/3 тіста кольцами, чергуючи кольори, в круглу форму. Випікати 25-30 хв в духовці при 200 С. Таким же чином випекти ще 2 коржі. Приготування крему: шоколад і вершки, помішуючи, розтопити на водянй бані, збити міксером і покласти в холодильник. Приготування сиропу: воду, цукор, коньяк довести до кипіння, охолодити. Коржі пропитати сиропом, промастити кремом і зєднати. Верх і боки торта покрити кремом, покласти в холодильник на 2 год. Із бумаги для випічки зробити трафарет. Намалювати і вирізати невеликі квадрати. Покрити бумагою поверхню торта і намастити його тонким шаром збитих вершків (я просто змастила вершками). Бумагу зняти, а торт покласти в холодильник на 5 год.