Привіт, дівчата! Давно не відвідувала сайт, бо були проблеми з комп'ютером. А тут стідльки новенького і смачненького. Ось і я поділюся з вами своїм домашнім рецептом сиру(з маминого записника).
Твердий сир по-домашньому
2 кг домашнього творога, 2,5 л молока, 200 гр масла, 3 яйця, 1 ст. лож. солі, 1 ст. лож. соди, гашена оцтом.
В кип'ячене молоко добавити творог, ретельно перемішати. Покасти на вогонь і довести до кипіння. Постійно помішуючи, варити 30-35 хв. Пропустити масу через друшляк, щоб стекла сироватка.
Перекласти творожну масу в каструлю, добавити масло, яйця, сіль, соду. Масупокласти на вогонь, постійно помішуючи. Після того, як вона почне плавитися, варити ще 5 хв. Викласти в ємкість, хай остине і в холодильник. Через два дні сир готовий.
Ми розкладаємо у два поліетиленові мішочки. Постійно заготовляємо його влітку і тримаємо в морозильній камері. Отримаєте близько 2 кг сиру. Смачного!
Повідомлення відредагував Мила - 25 січня 2012 17:34
Мила, в мене до тебе одразу питання, а сир кидати на кип*яче(гаряче)молоко, чи в тепле, холодне, бо я раз кинула на холодне, і він незварився, зробилося шось типу сметани, сирватка невідділилася
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
Колись пробувала його, коли ще вчилась у школі і дуже хочу спекти саме такий. Бачила вже багато різних рецептів та все ніяк не наважувалась. Тепер напевне нарешті спробую.
а можна фото розрізаного сиру. Довго шукала рецепт твердого домашнього сиру, колись їла привозили коли студентками були, то скільки пробую все не такий як був на смак.