Мила,в мене до тебе одразу питання, а сир кидати на кип*яче(гаряче)молоко, чи в тепле, холодне, бо я раз кинула на холодне, і він незварився, зробилося шось типу сметани, сирватка невідділилася
наталька, відразу, як молоко закипить, знімаю з вогню і добавляю сир. Головне, потрібно добре вимісити його.
а можна фото розрізаного сиру. Довго шукала рецепт твердого домашнього сиру, колись їла привозили коли студентками були, то скільки пробую все не такий як був на смак.
Обов'язково, коли буду робити, викладу, бо від цього уже нічого не залишилося.
Вчора готувала кнедлі - це одна з наших улюблених сімейних страв. Може у когось і є рецепт цієї страви, то ви скажіть.
"КНЕДЛІ З СИГЕДИНСЬКИМ"
Для кнедлів потрібно: 500 мл молока, 2 яйця, 1 ст.лож. цукру. 1 ст.лож.солі, 1 ст. лож. сухих дріждів (неповна) або 1/2 пачки звичайних пивних дріждів, мука, скільки втягне тісто (близько 700 гр).
У теплому молоці розвести дріжді і залишити на 15 хв (якщо це сухі дріжді, то їх потрібно змішувати з мукою). яйця збити, добавити до молока. Тудиж добавити сіль та цукор. Замісити мукою так, щоб тісто відставало від рук. Накрити рушником і покласти у тепле місце на 1-1,5 год, щоб воно піднялосся (підкисло).
Сформувати невеликі овальні хлібини і варити на парі 30-35 хв.
Повідомлення відредагував Мила - 29 січня 2012 01:30
Для сигидинського потрібно: 700 гр свинини, 500 гр квашеної капусти, 4 цибулини, 200-300 гр бульйону, 500 гр сметани, 4 ст. лож. муки, 1 ст. лож томатної пасти, червона молота паприка, сіль, перець, олія для смаження.
Свинину нарізати невеликими шматочками і тушкувати на олії до тих пір, поки м'ясо не піджариться. Цибулю нарізати півкільцями і добавити до м'яса. Тушкувати до золотистого кольору цибулі. Добавити томатну пасту (я добавляю домашній кетчуп) і тушкувати ще 15-20 хв. Капусту промити, покласти на вогонь, хай закипить. Віджати і добавити до м'яса. Тушкувати на слабому вогні близько 1,5 год. Добавити паприку, сіль та перець по смаку. Сметану змішати з мукою, збити блендером і заправити капусту. Тцушкувати ще 10 хв.
Повідомлення відредагував Мила - 29 січня 2012 10:49
Тісто замішується таке, як на кнедлі. Я завжди, коли замішую на кнедлі, то роблю трохи більше тіста. Тісто розкатується, ріжеться квадратиками. Всередину кладеться варення (у мене вишні своєму соці). Формується круглий пончик. Фанки варяться на парі близько 25-30 хв. Відразу гарячі змастити маслом і посипати маком, горіхами, какао або тертим шоколадом. Мій синок їх просто обожнює. І користі від них більше, ніж від смажених на сковороді. Спробуйте.
"КАРТОПЛЯНІ ГАЛУШКИ З КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ (ТВОРОГОМ)"
Для галушків необхідно: 500 гр картоплі, мука, 300 гр квашеної капусти (або творога) 100-200 гр копченого сала, 1 цибулина, сіль, перець, кмин, олія для смаження.
Картоплю очистити, вимити і натерти на дрібній терці. Потім картоплю віджати через марлю. Воду від картоплі залишити на 10-15 хв, щоб наа дно води осів крохмал. Воду злити, а крохмал добавити до картоплі. Скіль необхідно муки, залежить від того, як ви відцідите картоплю. Маса повинна вийти не рідка, але і не дуже густа (приблизно 3-5 ст.лож. муки). Покласти воду на вогонь. Коли вода закипить, то ложкою відривати від маси маленькі кусочки і метати у воду. У мене є спеціальне сито для галушків, через яке протирається ця маса. Галушки відварити до готовності (близько 20-25 хв), відцідити і промити. Капусту промити та відварити. Сало нарізати маленькими шматочками і підсмажити на олії. Добавити подрібнену цибулю і підсмажити до золотистого кольору. Капусти віджати і добавити до сала. Посолити, поперчити, добавити кмин і перемішати. Тушкувати ще 10 хв. Якщо ви використовуєте сир, то він кришиться ідодається до галушків. З сала та цибулі зробити зажарку і заправити галушки. Смачного!
Повідомлення відредагував Мила - 6 лютого 2012 17:39
А цей рецепт для тих, чиї діточки не хочуть їсти сир (ось як мій).
"СИРНІ ПАМПУШКИ"
[center][/cente] Для пампухіва необхідно: 500 гр сиру, 4 яйця, 3 ст. лож. цукру, сіль на кінчику ножа, 1 ч. лож. соди, гашеної оцтом, 3 ст. муки.
Для глазурі; 3 ст. лож. сметани, 3 ст. лож. цукру, 3 ст. лож. какао, 1 ст. лож. масла.
Спосіб приготування: Сир, яйця, цукор та сіль добре перетерти або збити блендером. Добавити муку та соду та замісити м'яке тісто. Набирати столовою ложкою тісто, катати з нього кульки, викладати на дошку і приплюснути. За допомогою маленького стакана витискати в пампушках дірки. Смажити у глибокій посудині у розігрітій олії. Коли остинуть, полити глазур'ю або посипати пудрою. Можна подавати зі сметаною. Я для сина завжди вирізаю фігурки зайчиків, метеликів і т.д. Рецепт взятий з газети.
Цей рецепт дістався мені від мами. Рецепт дуже старий і дешевий, як все було в ті часи. А рижий тому, що в склад коржів входить томатна паста і від неї коржі рижі. В самому торті смак томатної пасти зовсім не відчувається. Протвінь 30х35 см.
ТОРТ "РИЖИК"
Для тіста: 500 гр муки, 200 гр маргарину, 200 гр цукру, 1 ст. лож. без верху амонію (10 гр розпушувача), 2 яйця, 6 ст. лож. густої томатної пасти.
Для крему: 800 гр молока, 9 ст. лож. манної крупи, 500 гр масла, 400 гр цукрової пудри, 1 лимон. Для сиропу: 200 мл води, 200 гр цукру, сік одного лимона. Приготування тіста: маргарин перетерти з мукою, добавити інші інгридіфєнти і замісити тісто. Розділити тісто на 3 частини, розкачати коржі, трохи підсипуючи мукою. Спекти коржі в середньо нагрітій духовці.
Приготування крему: з молока та манної крупи зварити манну кашу, охолодити. Масло збити з пудрою і добавити до каші. Сюди ж добавити сік і цедру одного лимона. Пропитати коржі сиропом і промастити кремом, товщина крему повинна відповідати товщині коржів. Верх і боки торта змастити кремом, полити розтопленим шоколадом або глазур'ю, посипати кокосовою стружкою або тертим білим шооладом. Торт покласти на ніч в холодильник, щоб пропитався.
Повідомлення відредагував Мила - 7 лютого 2012 21:50