Торт Душа моя [b][/b]
Для бисквіта:
яйце - 2 шт. велике
цукор - 80 г
крохмал -1 ст. л.(картопляний)
молотий фундук - 1 ст. л.( мука)
мука - 2 ст. л. без верху
какао- 10 г
ванілін
розпушувач- 1 ч.л.
_____________
Шоколадний мус:
шоколад брют - 200 г
молоко - 200 мл
цукор- 3 ст. л.
яйце - 2 шт.
вершки- 200 мл ( 35%) + 2 ст. л. цукру
кавовийликер - 2 ст. л.
желатин - 2 ч.л. + 2 ст. л. води для набухання
ванілін
_____________
Кавовий мус:
яйце - 1 шт.
цукор-3 ст.л.
молоко - 150 мл
вершки- 200 мл
кава- 1 ч.л.
желатин - 1 ч.л.+ 1 ст. л. води для набухання
_____________
Для глясажа:
вершки- 200 г
вода- 130 г
цукор- 230 г
какао - 60 г
желатин - 12 г + 2 ст. л. води
ликер кавовий- 1 ст. л.
Для пропитки 1 чашка кави
Пекла у формі 22
Отже, печемо бисвкіт. Я пекла подвійну порцію і розрізала на 3 частини.
Кладемо 1 корж бисквіту в форму і заливаємо шоколадний мусом кладемо в холодильний на 30 хв потім зверху викладаємо порізаний 2ий корж
і заливаємо кавовим мусом між смужками коржа і покриваємо бисквітним коржем знову в холодильник на кілька годин (у мене на ніч) а потім заливаємо глясажем.
Як готовити мус
Шоколадний: яйця збии з частиною цукру на біло. У гарячому молоці розвести шоколад і на вогні ввести збиті яйця. Провати 2-3 хв. Охолодити до 50 градусів. Додати замочений желатин і лікер. Охолодити до кімнатної температури. Збити вершки до піків (можна для двох мусів одночасно) Не перебити вершки))) ( а то в мене чуть масло не вийшло) і додати до охололої маси.
Кавовий мус:У теплому молоці розвести каву. Яйця збити з цукром на біло і ввести у гаряче молоко. Проварити щоб загусло 2-3 хв має бути пишна маса. охолодити чуть додати розведений желатин і лікер. Охолодити до 20 г.
Акуратно додати збиті вершки.
ГлясажРозвести воду, цукор і вершки (у частині темплих вершків розвести какао) проварити 5 хв. охолодити чуть і додати желатин.
рецепт із сайту едим дома