Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Новинки від Галинки, Поїмо, подякуємо, як що, то й завтра прийдемо.
Галиночка
22 січня 2013 19:56
Повідомлення #71


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
Лазанья з сиром рікота і шпинатом.

6 листків лазанї відварити 3 хв
Соус:
300 г шпинату протушити з 1 ст.л. масла
дрібно порізати або змолоти в комбайні додати
200 г сиру рікота
200 г сметани (або соус бешамель)
посолити, поперчити і добре вимішати
У форму викласти соус зверху листок лазанї, знову соус і т.д.
Пекти 30-40 хв при 180 градусах.
Ідея рецепту з рікотою з сйту gotovim.ru
Перейти на початок сторінки
Галиночка
25 січня 2013 11:21
Повідомлення #72


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
Заварне тісто -еклери.
Це вже не вперше я печу еклери, але за цим рецептом вперше. Рецепт з книги Випічка по Госту. І я к завжди все питання в грамах. Хтось з дівчат недавно робив еклери і вони впали при випічці. ТО все питання у кількості яєць. У звичайному рецепті 5 яєць на цю кількість муки по госту це 5 великих яєць це 300 г. Я дала 6 середніх яєць і це ще не було 300 г. З правильною кількістю яєце серединка виходить пустою і дуже великою.
Отже рецепт:
200 г муки
100 г масла
300 г яєць (5 великих)
180 г води
сіль
Масло, сіль, воду закипятити - додати просіяну муку і швижко замісити на вогні тісто. Потім чуть охолодити масу до 60 градусів. Яйця розмішити в окремій посудині і потрошку додавати вимішуючи добре до маси (я робила це міксером для тіста)
Пекти 10 хв при 210 гр а потім 25-30 хв при 180.
Перейти на початок сторінки
Рімма
25 січня 2013 14:18
Повідомлення #73


Молода господинька
  • 34

Репутація: 199
Група: Кондитер
Повідомлень: 135
Реєстрація: 4.01.2012

ICQ:--

Бали: 663
Еклери просто супер. І дякую за чудове роз"яснення. Вже забрала в записник, бо ніколи їх не готувала, але обожнюю страшенно. :a0a:
Перейти на початок сторінки
Галиночка
17 лютого 2013 13:14
Повідомлення #74


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
Торт Душа моя [b][/b]

Для бисквіта:
яйце - 2 шт. велике
цукор - 80 г
крохмал -1 ст. л.(картопляний)
молотий фундук - 1 ст. л.( мука)
мука - 2 ст. л. без верху
какао- 10 г
ванілін
розпушувач- 1 ч.л.
_____________
Шоколадний мус:
шоколад брют - 200 г
молоко - 200 мл
цукор- 3 ст. л.
яйце - 2 шт.
вершки- 200 мл ( 35%) + 2 ст. л. цукру
кавовийликер - 2 ст. л.
желатин - 2 ч.л. + 2 ст. л. води для набухання
ванілін
_____________
Кавовий мус:
яйце - 1 шт.
цукор-3 ст.л.
молоко - 150 мл
вершки- 200 мл
кава- 1 ч.л.
желатин - 1 ч.л.+ 1 ст. л. води для набухання
_____________
Для глясажа:
вершки- 200 г
вода- 130 г
цукор- 230 г
какао - 60 г
желатин - 12 г + 2 ст. л. води
ликер кавовий- 1 ст. л.
Для пропитки 1 чашка кави
Пекла у формі 22
Отже, печемо бисвкіт. Я пекла подвійну порцію і розрізала на 3 частини.
Кладемо 1 корж бисквіту в форму і заливаємо шоколадний мусом кладемо в холодильний на 30 хв потім зверху викладаємо порізаний 2ий корж

і заливаємо кавовим мусом між смужками коржа і покриваємо бисквітним коржем знову в холодильник на кілька годин (у мене на ніч) а потім заливаємо глясажем.
Як готовити мус
Шоколадний: яйця збии з частиною цукру на біло. У гарячому молоці розвести шоколад і на вогні ввести збиті яйця. Провати 2-3 хв. Охолодити до 50 градусів. Додати замочений желатин і лікер. Охолодити до кімнатної температури. Збити вершки до піків (можна для двох мусів одночасно) Не перебити вершки))) ( а то в мене чуть масло не вийшло) і додати до охололої маси.
Кавовий мус:
У теплому молоці розвести каву. Яйця збити з цукром на біло і ввести у гаряче молоко. Проварити щоб загусло 2-3 хв має бути пишна маса. охолодити чуть додати розведений желатин і лікер. Охолодити до 20 г.
Акуратно додати збиті вершки.
Глясаж
Розвести воду, цукор і вершки (у частині темплих вершків розвести какао) проварити 5 хв. охолодити чуть і додати желатин.

рецепт із сайту едим дома
Перейти на початок сторінки
Яілатан
17 лютого 2013 13:19
Повідомлення #75


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
Галиночка,
Дякую за рецепт. Цікавий рецепт для таких як я любителів суфле, а тут поєднано два, я обов'язково спробую.
Перейти на початок сторінки
Галиночка
17 лютого 2013 13:39
Повідомлення #76


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
Яілатан,
я теж обожнюю суфле))) торт пташине молоко був моїм улюбленим, а тепер ще й оцей і смак шоколаду і смак кави - все що люблю (вдала назва торта душа моя)))
Перейти на початок сторінки
KASYA
17 лютого 2013 14:16
Повідомлення #77


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Дуже цікавий тортик "Душа Моя" і виглядає дуже апетитно!

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
Рімма
22 лютого 2013 12:02
Повідомлення #78


Молода господинька
  • 34

Репутація: 199
Група: Кондитер
Повідомлень: 135
Реєстрація: 4.01.2012

ICQ:--

Бали: 663
Оце то ти Галиночко задала, біля такого торта є що побігати, але заради отих мусів варто спробувати. Особисто я ним загорілася, але мені треба на таке велике діло настроїтись. :a0a:
Перейти на початок сторінки
Галиночка
22 лютого 2013 12:25
Повідомлення #79


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
Цитата: Рімма
є що побігати
- трошки буде, бо треба окремо розтоплювати, збивати, а потім охолоджувати, але результат вартий того. Я робила у вигляді серця на день закоханих. Потім побачила, що можна було інакше зробити. Отой глясаж, що зверху, замість какао можна дати барвник червоний і ось що може вийти
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
22 лютого 2013 13:10
Повідомлення #80


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Галиночка
Торт Душа моя

Галиночка :belay: , дуже цікавий та повітряний тортик.

Повідомлення відредагував Ксенічка - 4 грудня 2013 22:15
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




3 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 3)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 09:22

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 40
Гостей: 35
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100