Качка в апельсиново-часниковому соусіРецепт з Інтернету. Давно хотілося спробувати з апельсинами, а Новий рік став нагодою.
Нам треба:
Качка від 2 кг
Апельсиновий сік з 2х великих апельсин
Сіль 2 столових ложки
Карі
Пажитнік
Часник 2 головки (або 8 великих зубчиків)
Яблука.
Отже натираємо качку сіллю з карі і пажитніком і залишаємо на годинку, а поки чистимо яблука і ріжемо на дольки. Фаршируємо качку яблуками і зашиваємо (я зубочистками заколола). Печемо в рукаві 1год 45 хв. Поки печеться качка робимо соус. Апельсиновий сік солимо, додаємо часник товчений і пажитнік. Коли качка спечеться розрізаємо рукав, зливаємо сік, що віддала качка (його не подаємо до страви) а поливаємо соусом (у мене вийшов сік з м’якоттю). І ще на 10 хв в духовку.
Постарайтеся додати в приправи саме пажитнік. ЇЇ смак дуже підходить до цієї страви – солодкуватий з гірчинкою, а при запіканні дасть аромат карамелізованого цукру.
Смачного!!
Фото качки политої соусом перед запіканням.
Після апельсинового соку залишилися шкірочки з апельсина. З них я зрізала цедру і зробила за рецептом Chajku (апельсинова цедра з цукром).