Піца як в піцеріїї
Тісто:500 гр муки
1 яйце
1 п сухих дріжджів
1 ч. л солі
1 ст. л цукру
1 ст л оливкової олії
тепла вода
Начинка на 0,5 порції тіста:кетчуп або соус
часник гранюльований або свіжий
1 цибулина порізана кільцями
ковбаса (у мене салямі) або шинка нарізана тоненько кільцями
гриби
1 перець порізаний соломкою
помідори порізані кружечками
0,5 банки консервованих ананасів
потертий твердий сир
чуть-чуть приправи до піци
Всі складники змішати до купи. Замісити тісто. Тісто як на вареники. Поставити в тепле місце на 1 год.
Протвинь добре змастити олією. Накласти тісто. Помазати кетчупом або соусом. Зверху посипати сухим часником. Накласти цибулю, ковбасу, гриби, перець, помідор, ананаси. Зверху посипати сиром і приправою.
Запікати в попередньо розігрітій духовці 13 - 16 хв при температурі 220*. Використовую режим для піци.
З цієї порції тіста виходить 2 протвені піци. Тіста на піцу даю мало, щоб вийшла хрумстка скоринка. Розправляю руками. Часник беру гранюльований - мені так смачніше. А ви можете дати сильно подріблений свіжий часничок. Приправи давайте дуже мало, щоб не перебило смак всіх складників. Тісто добре і на другий день.
Цю піцу ми дуже сильно любими і часто її робимо. Смачного!!!