Цитата: Pito4ka
Дівчата, хтось чув про таку страву - "Затірка"?
То була страва мого дитинства. Мама нам готувала таке, тільки називали ми з сестрою по іншому цю страву- Великий галуш. І пам"ятаю, що просили часто приготовити нам.
Можу в чомусь помилитись, але... все дуже просто, береться яйце , розбивається в борошно і замішується густеньке тісто(ну як на локшину домашню). Але тісто на локшину розкачується, нарізається, а тут просто відщипується в кипляче підсоложене молоко. Як спливуть галушечки, так страва і готова. Якщо в чомусь помилилась, то виправте мене. Ми з сестричкою дуже любили, щоб галушки були чим більші тим краще. Тому і називали Великий галуш. А якщо густеньке тісто і його якби натерти прям в молоко, то буде схоже на ману кашу трохи , тільки з більшими крихтами тіста.
Щось таке наговорила, не знаю як то все пояснити)))