cannelloniДля при готування нам потрібно:-макарони трубочки (канелоні);
-соус болоньєзе;
-томатний соус;
-соус бешамель.
Готуємо начинку для трубочок,а саме соус болоньєзе:-фарш 500гр;
-1 морквина;
-1 цибулина;
-50мл вина;
Протушуємо терту моркву і порізану цибулинку на оливковій олії,
додаємо фарш,солимо,перчимо,жаримо все на великому вогні,
додаємо вино,коли вино випарується збавляємо вогонь,
додаємо пів стакана томатної пасти зі свіжих помідорів і часник,
тушимо ще хвилин 15,тоді відставляємо, даємо вистигнути.
Для приготування томатного соусу:в мене він готовий, я його тільки протушила 30хв з часником на оливковій олії,
а щоб приготувати самому треба 1кг помідорів змолоти в блендері додати часничок,
оливкову олію,і протушити 30хв.
Для приготування соусу бешамель:-0.5 л молока;
-1 невелика цибулина;
-лавровий листок 2-3шт;
-перець горошок 5 шт;
-3ст.л масла;
-зст.л муки;
-1ч.л мускатного горіха.
Отже:
Ріжимо цибулину великими кусками додаємо її в молоко,а ще перець,сіль,лавровий лист,і
доводимо все до кипіння.Відсталяємо,настоюємо 10хв,і проціджуємо через сито.
Тим часом розігріваємо сковорідку даємо масло і муку,підсмажуємо до золотистого коліру,і починаємо потроху
вводити наше проціджене молочко,додаємо 2 зубчики часничку і мускатний горіх,тушимо на малому вогні 15хв.
а тепер соуси готові,фарш теж,готуємо макарони:
опускаємо пачку канелонів в окріп,так щоб 1 раз закипіли,відціджуємо і під холодну воду.
Фашируємо канелоні фаршем.
Далі все просто,беремо деко заливаємо дно частиною томатного соусу,тоді соусом бешамель
тоді фаршировані трубочки,тоді знову соус томат. соус бешамель,закривємо фольгою і
на 40хв до духовки при 200градусах, тоді знімаємо фольгу,верх покриваємо тертим сиром і ще на 10хв до духовки.
процес трохи займає часу,але получається дуже смачно,ідеальний рецепт для родини на вихідні!