Мафіни "Кава з вершками"
Нам потрібно:Для тіста:-150мл. вершків 10-15%
-50гр. масла
-2ч.л. з гіркою розчинної кави
-150гр. цукру
-1 яйце
-75г.сметани
-0.5ст.крохмалю
-1.5ст. борошна
-1ч.л.розпушувачу
-шоколад( темний виходить найсмачніше)
Для верху:-2 жовтки
-150мл. сметани
-1.5ст.л.борошна
-5ст.л.згущеного молока
-ванілін
-1ст.л.соку лимону Вершки з цукром довести до кипіння,зняти з вогню.Додати( у гаряче) каву та добре вінчиком розчинити.Дати охолонути до кімнатної температури.
мяке масло почати взбивати,додати яйце,продовжуючи взбивати( не дуже сильно),додати сметани 75гр. і ще разом трішки збити. Потім влити наш кавово-вершковий сироп і ще декілька секунд збити,щоб добре перемішалось...Міксер відкладуємо в сторону і беремо лопатку або ручний вінчик.Зверху просіюємо борошно,крохмаль та розрихлювач.Вимішати до однорідності.
Але тут важливий момент!!!!!!!!!!!Щоб тісто вийшло ніжним,пухким та мяким,вимішувати довго не можна!!!! тісто стане як сухий бесквіт.Разок швиденько вимісили і все. Тісто в результаті має вийти досить густим, блискучим,гладким і має туго литися...
В кожну формочку виложити повну столову ложку тіста.В середину кладемо кусок шоколаду,злегка його вдавивши в тісто.

P.S.Я використовувала і білий шоколад,але раджу цього не робити,він зовсім не відчувається та некрасиво під час випікання здувається..
Ставимо в розігріту до 180 духовку та випікаємо близько 25хв,практично до готовності.
Поки мафіни печутся,готуємо верх. Сметану(150гр.),згущене молоко,жовтки,ванілін,лимонний сік та борошно змішуємо вінчиком.
Головне!!!!!!!!! Щоб усі інгредієнти були кімнатної температури,бо в результаті через перепад температури,тісто осяде та злипнеться!!!!
Через 25хв. достаєм наші мафінки.Вони мають бити практично готові.Паличка має виходити сухою.В кожну формочку по 2ст.л. заливаємо нашу помадку та відправляємо у духовку ще на хв. 5-7хв.,щоб верх схопився добре.Якщо вам здасться,що верх рідкий ще,то можна і довше потримати,але головне не перетримати,бо потім воно не буде,ні смачно,ні красиво.Тут головне,щоб воно повністю схопилося,а коли вистигне,то ще більш застигне.В результаті має получитись досить ніжним.Мафіни вийняти з духовки та залишити охолонути у формочках,потім акуратно вийняти та насолоджуватися!
З порції виходить 15-17 мафінок.
Смачного!!!!!!!!P.S. Скажу вам чесно,смачніших мафін я не їла.Я взагалі подібну випічку не дуже люблю,але ці мене просто причарували.Часто їх печу