Пропоную рецепт нашого улюбленого в сім"ї супу. Спробуйте,не пожалієте!
Суп з грибами та квасолею
Нам потрібно: на 3-літрову каструлю -300г. печериць -0.5ст. квасолі або баночку консервованої - декілька картоплин -1 велика цибуля -1 велика морква -1плавлений сирок(хорошої якості) -стакан молока або 0.5ст. вершків -3ст.л. сметани -3-4 зубці часнику -зелень -приправи
Якщо квасоля свіжа,з вечора потрібно її замочити, зранку відварити до майже готовності.Якщо консервована,просто добре промити
Ріжемо картоплю,кладемо в каструлю з водою,ставимо варити. Тим часом на сковороді обсмажуємо цибулю з морквою,потертою на грубій терці та порізані печериці.Висипаємо все це до каструлі і в той же момент додаємо туди і квасолю. Даємо поваритись хвилин 15. Потім додаємо молоко або вершки,сметану та подрібнений часник. На терці тремо плавлений сирок і теж висипаємо в каструлю,приправляємо.Даємо покипіти 5-7хв.,щоб сирок розплавився.Додаємо зелень і смакуємо,смакуємо,смакуємо!!!!!!! Смачного!!!!!!! P.S.Сирочок обов"язково!!!!!! потрібно брати хороший,інакше він не розплавиться і абсолютно не дасть вам того смаку,якого потрібно добитися
Повідомлення відредагував Христя - 26 жовтня 2011 11:24
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Нам потрібно: -240мл. теплої води -20г. сирих дріжджів -2ч.л. солі -3ст.л. оливкової олії -500-550г.просіяного борошна -100гр. маслин без кісточки -80гр. твердого сиру -1ст.л. сухого розмарину -олія для змазування
У теплу воду дрібнимо дріжджі,додаємо сіль,олію,просіяне борошно та замішуємо м"яке елестичне тісто.Залишаємо його в теплому місці на 1-1.5год,щоб підійшло. Поки тісто підходить,змішуємо 3ст. л. оливкової олії та розмарин,щоб настоялося
Тісто,викладуємо на робочу поверхню та розкатуємо в квадрат.Змазуємо олією з розмарином.На одну половину викладаємо порізані маслини,на іншу - тертий сир.
Ту половинку,що з сиром,накриваємо іншу половину,що з маслинами і розрізаємо на полоски
Кожну полоску скручуємо джгутом і скручуємо у вузлик(на жаль,фото немає).Викладаємо на змазаний протвень та випікаємо у розігрітій до 200 духовці близько 30хв. Смачного!!!!!
Рецепт з форуму say7.info
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Коли побачила цей рецепт,сказати,що він мене зацікавив - то нічого не сказати По-перше,млинців з картоплею я в житті не їла, а по-друге, соус.......Тим паче,авторка рецепту так смачно його описала,що я просто не могла не спробувати..ви зараз все самі зрозумієте
Млинці з картоплею під "чарівним" соусом
Нам потрібно: - солені млинці по вашому улюбленому рецепту - смачне картопляне пюре( картопля+масло+молоко) - 1 велика цибуля - сметана - оселедець - зелена цибулька
Цибулю спасерувати та додати у пюре.Начинку викласти на млинець та згорнути. Для соусу: в блендері збиваємо оселедець та сметану. Пропорції собі мусите вибрати свої: тут вже справа смаку- хочете гостріше - більше оселедця,більш пікантне - сметани ( в мене пішло десь 1 філе і 200гр. сметани). Млинці обсмажуємо на олії,поливаємо щедро соусом та посипаємо зеленою цибулькою.( в мене не булр,тому присипала кримською:) На мій подив,це виявилось суперсмачно та незвично!!!!! Спробуйте! Смачного!!!!!!
Дякую за рецепт авторці Заюха з форуму say7.info
Повідомлення відредагував Христя - 26 жовтня 2011 12:07
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Вершки з цукром довести до кипіння,зняти з вогню.Додати( у гаряче) каву та добре вінчиком розчинити.Дати охолонути до кімнатної температури.
мяке масло почати взбивати,додати яйце,продовжуючи взбивати( не дуже сильно),додати сметани 75гр. і ще разом трішки збити. Потім влити наш кавово-вершковий сироп і ще декілька секунд збити,щоб добре перемішалось...Міксер відкладуємо в сторону і беремо лопатку або ручний вінчик.Зверху просіюємо борошно,крохмаль та розрихлювач.Вимішати до однорідності.Але тут важливий момент!!!!!!!!!!!Щоб тісто вийшло ніжним,пухким та мяким,вимішувати довго не можна!!!! тісто стане як сухий бесквіт.Разок швиденько вимісили і все. Тісто в результаті має вийти досить густим, блискучим,гладким і має туго литися... В кожну формочку виложити повну столову ложку тіста.В середину кладемо кусок шоколаду,злегка його вдавивши в тісто.
P.S.Я використовувала і білий шоколад,але раджу цього не робити,він зовсім не відчувається та некрасиво під час випікання здувається..
Ставимо в розігріту до 180 духовку та випікаємо близько 25хв,практично до готовності.
Поки мафіни печутся,готуємо верх. Сметану(150гр.),згущене молоко,жовтки,ванілін,лимонний сік та борошно змішуємо вінчиком. Головне!!!!!!!!! Щоб усі інгредієнти були кімнатної температури,бо в результаті через перепад температури,тісто осяде та злипнеться!!!! Через 25хв. достаєм наші мафінки.Вони мають бити практично готові.Паличка має виходити сухою.В кожну формочку по 2ст.л. заливаємо нашу помадку та відправляємо у духовку ще на хв. 5-7хв.,щоб верх схопився добре.Якщо вам здасться,що верх рідкий ще,то можна і довше потримати,але головне не перетримати,бо потім воно не буде,ні смачно,ні красиво.Тут головне,щоб воно повністю схопилося,а коли вистигне,то ще більш застигне.В результаті має получитись досить ніжним.Мафіни вийняти з духовки та залишити охолонути у формочках,потім акуратно вийняти та насолоджуватися! З порції виходить 15-17 мафінок.
Смачного!!!!!!!!
P.S. Скажу вам чесно,смачніших мафін я не їла.Я взагалі подібну випічку не дуже люблю,але ці мене просто причарували.Часто їх печу
Повідомлення відредагував Христя - 28 жовтня 2011 15:11
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Цей десерт просто геніальний!!!!! Смакота з мінімальними затратами продуктів,а головне часу!!! Це палочка-виручалочка,коли приходять в гості, а в холодильнику "миш повісилась" або ж коли серед ночі закортіло солоденького! Рецепт з форуму say7.info
Десерт за 20 секунд
Нам потрібно: -1 білок достатнього розміру -3-4ст.л. цукру(наскільки любите солодке) -шоколад(бажано чорний)
Склад геніальний, а приготування ще геніальніше Білок акуратно відокремлюємо від жовтка та додаємо цукор,збиваємо до густих піків.Тобто, в нас має вийти практично те ж що і на безе. До наших білків додаємо подрібнений шоколад( на 1 білок,радила б не більше 3-4 кубиків) та акуратно вимішуємо.Масу викладаємо в порційну форму( чашку або малесеньку салатничку) Проводимо ножем по стінці форми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! та ставимо в мікрохвильову на 20-30секунд(залежно від об"єму) Маса має піднятися.Десерт перевернути на блюдце або прямо з чашки і їсти з 1 великого білки виходить 1.5 а то і 2 порції Смачного!!!!!!!!!!!!!
P.S.Деякі поради: -головне,щоб білок був свіжим - бо добре не зіб"ється -важливо білок збити саме до потрібної консистенції,інакше нічого не вийде -важливо не перетримати його у мікрохвильовій,бо отримаєте смак смаженого білка. -обов"язково ножем провести по стінках, бо не зможете десертик легко вийняти з формочки -якщо ви робите велику порцію ,то обов"язково всю білкову масу використати одразу,не давати їй довго стояти без діла,бо збиті білки втрачають свою структуру і кіцевий результат не получиться.Краще все "спекти" одразу,десерт чудово можна зберігати готовим у холодильнику!
Насправді готувати його в 100разів швидше,аніж описувати
Повідомлення відредагував Христя - 26 жовтня 2011 18:30
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!