Підкажіть мені ,новачку,чи можна шоколадну мастику замісити, і зразу обтягувати торт і прикрашати? і чи обовязково ,щоб квіти сохли декілька днів,не будуть вони після цього тверді?
Galuska, можна прикрашати щойно зробленою мастикою, але працювати із нею буде важче. Вона буде наче не вистиглою, не дозрілою. А от квіти із шоколадної мастики обов"язково треба сушити, бо не триматимуть форму))). Шоколадно-мармишкова мастика має таку властивіть, що чим довше постоїть, тим легша і краща в роботі. У мене завжди в холодильнику пару замісів зберігається))) Я останнім часом тільки із нею і працюю)
Я теж цього тижня зробила одну порцію цієї мастики, на наступний день почала ліпити квіти, і вони в мене не висохли зовсім, чи може бути причина в тому,що вони стояли на кухні, де постійно вариться? шоколад брала рошен. п.с мастика дійсно дуже смачна