Вчора пекла торт "Поль Робсон" - печу його вже вдруге, але рецепт в оригіналі мені не дуже сподобався - то за солодки , то за мокрий... то паляниці за тугі. Ідея сама класна, але я її під себе вдосконалила. Я краєчки обрізала під вирівнювання для мастики і чоловік тут же з чаєм прибіг і чемно чекав на свою часточку - жував, прицьмакував
і казав що так смачніше
.
А потім - казуз - коліжанка яка попросила той торт зробити (мало бути футбольне поле) сказала що числа переплутала
і це на наступний тиждень треба. А в мене вже все готове було
. Добре що вчора мастику не затягнула, а тільки замісила
.
Ну менше з тим,
мій адаптований Поль Робсон Горіховий корж: 5 яєць (білки в піну)
1 ст цукру
1 ст муки
300 грам горіхів (в мене фундук)
пів чайної ложки амоняку
(цей корж дуже гарно виріс - не забитий і я його тому розрізала на двоє)
шоколадний корж (від Марі4ки)
3 яйця (білки в піну)
1 ст цукру
50 гр маргарину (топленого)
100 гр сметани
4 ст лож како
2 ч л позпушувача
1 ст з чубком муки
пропитка: цукор + вода + коньяк
Крем (той же що по рецепту)
3 жовтки
150 г цукру
1 ч. л. борошна
150 мл вершків або сметани
Запарити на плиті, не доводячи до кипіння (трохи загусне).
Окремо розтерти 200 г масла із 1 ст. л. цукру, додати охолоджений крем, сік лимону за смаком, ваніль. Перемішати до однорідної маси. (Якщо трохи рідкуватий крем, то поставити його на декілька хвилин у холодильник).
Може то вже і не Поль Робсон, але також смачно