Сонячна БолгаріяДівчатонька, вирішила вам розповісти про подорож у Болгарію. Чому тут у своїй темці??? А тому що і досліджувала з цікавістю їхню кухню і намагалась попробувати по більше їхніх страв і зрозуміти, що ж вони туди кладуть. Зараз покажу усе що ми там пробували, а потім на своїй кухні спробую усе це відтворити і поділитись екзотичними стравами.
Загалом, кухня за смаком схожа на нашу, усе смачне, не дуже гостре, не кисле як в Туреччині. Тільки мало використовують майонез, салати всі з олією і доволі прості, Мало сметани. Багато сиру, пармезану і пліснявого. Багато м"яса і майже все на грилю. Багато риби і морепродуктів.
От що екзатичненького ми там спробували :
Суп із камбалиу нього сходила, морква, цибуля, оливки, селера, зелень, камбала і лосось
ну дуже смачний.
Томантий суп-пюре. От тут крім смаку томатів і перцю нічого розібрати не змогла, але інтуєтивно спробую приготувати в дома :)
А ось це - просто бомба
Ризотто з морепродуктами.
Туди входило ,крім рису, безліч овочів, королівські криветки, мідії, восьминожки, і ще якісь невідомі мені морепродукти. Готували його на вулиці на відпритому вогні у величезній сковорідці-вог
Смак просто бомба! Порція на стільки велика, що ми з чоловіком одну на двох не доїли. На наші гроші близько 90 грн за порцію.