Баклажанна ікра
Потрібно:- 3 кг баклажанів
- 1 кг болгарського перцю
- 3 кг помідорів
- 1 кг моркви
- 1 кг цибулі
- 250 гр часнику
- 1 гострий перець
- 0,5 ст олії
- сіль
Приготування Я робила на половину порції, получилось 7 півлітрових баночок.Всі овочі очистити і помити. Потрібна ще велика каструля
Цибулю нарізати кубиком і обжарити в олії.
Нарізати болгарський перець кубиком і кинути до цибульки
+ порізані кубиком помідори
коли почнуть пускати сік, кинути терту на грубому терку моркву
все довести до кипіння. Додати нарізані кубиком очищені баклажани. Через 10 хв кинути подрібнений перчик чілі і подрібнений часник. Все посолити до смаку і дати побулькати під закритою кришкою 30-40 хвилин. Гарячу ікру розложити в сухі чисті баночки. В рецепті не стрелізували, а я перестрахувалась. Після цього закатати.
Від себе ще додала перцю чорного і болгарських спецій для овочів. Получилось смачно, я ще довго облизувала ложку. рецепт з журналу "Блік кулінарія"