|
Для млинців потрібно: молоко 1 скл (250 мл) яйце 2 шт борошно 150 г цукор 1 ст. л. вершкове масло 1 ст. л. сіль цедра апельсину
Для начинки потрібно : 100 г маку 3-4 ст. л. цукру 100 г води
Для начинки 2 потрібно: 200 г вишні 3 ст. л цукрової пудри
Надихнула мене на приготування цього смаколика Натонька сьогодні 2 години тому назад. Отже що з цього вийшло.... Готуємо звичайні млинці. Беремо молоко кімнатної температури, додаємо яйця, цукор, щіпку солі, розтоплене вершкове масло, потерту цедру апельсину і збиваємо вінчиком чи міксером. Борошно додаємо поступово і добре збиваємо. Залишимо відпочити а тим часом зробимо начинку.
Мак перемелемо через м'ясорубку або в кавомолці ( що я й зробила). В каструльку наливаємо воду, додаємо цукор і даємо щоб розчинився. Як закипить додати мак і проварити хвилин 5 щоб стало в'язкої консистенції.
Печемо млинці на розігрітій сковорідці . Як остинуть начиняємо. Я робила так. На крайчик млинця клала рядок з вишні ( в мене розморожена і відціджена від рідини), посипала її цукровою пудрою і загортала в один оберт, далі на всю площину млинця що залишився пустим викладала макову начинку і загортала рулончиком до кінця. Смачного Вам!!
|
|