Інгридієнти на 6 порцій:
500 г шампіньйонів
2 невеличкі цибулини
2 ст. л. борошна
50 г вершкового масла
600 мл курячого, овочевого або м'ясного бульйону
200 мл вершів (можна 10%)
сіль і перець до смаку
Дрібно нарізаємо цибулю. Гриби нарізаємо пластинками.
В кастрюлі з товстим дном розігріваємо 2 ст.л. олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 3-4 хвилини.
Добавляємо гриби і смажимо ще близько 5-7 хвилин.
В іншій кастрюлі (сковорідці) розтоплюємо вершкове масло, вмішуємо в нього борошно і обсмажуємо впродовж двох хвилин. Потім поступово, постійно помішуючи вливаємо бульйон і доводимо його до кипіння. Добавляємо шампіньйони і цибулю, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Подрібнюємо за допомогою погружного блендеру. ( я подрібнювала самі гриби з цибулею в звичайному блендері)
Добавляємо сіль і перець до смаку і тримаємо суп на маленьому вогні ще 7 хвилин. Потім вливаємо вершки, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з вогню..
Подаємо, посипавши сухариками або нарубленими грецькими горіхами.
Спасибі за рецепт ось цьому сайту