102 г квасолі сухої
54 г копченої грудинки
36 г цибулі
15 г смальцю
5 г часника
3 г солі
Квасолю перебирають, промивають і замочують на 5-6 годин.
Варять квасолю в підсоленій воді до готовності, протирають і заправляють розтертим часником.
Копчену грудинку, нарізану кубиками, обсмажують в смальці разом з нарізаною півкружальцями цибулею.
Готову протерту квасолю укладають в тарілку, зверху кладуть смажену грудинку з цибулею і поливають гарячим жиром, що залишився після смаження грудинки. Подають гарячою.
Від себе додала ще чорного перцю в квасолю і брала продукти "на око" як то кажуть))
А тим хто любить точність. пишу все, як в книжці! Смачна і проста страва.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Рецепт з книги "Закарпатські народні страви" (1991 рік)