Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з овочів та грибів » Квасоля » Квасоля по-гуцульськи
 

Квасоля по-гуцульськи

28 січня, 2012  |  Коментів (17)  |  Рубрика: Страви з овочів та грибів » Квасоля
 

Квасоля по-гуцульськи


102 г квасолі сухої
54 г копченої грудинки
36 г цибулі
15 г смальцю
5 г часника
3 г солі

Квасолю перебирають, промивають і замочують на 5-6 годин.
Варять квасолю в підсоленій воді до готовності, протирають і заправляють розтертим часником.
Копчену грудинку, нарізану кубиками, обсмажують в смальці разом з нарізаною півкружальцями цибулею.
Готову протерту квасолю укладають в тарілку, зверху кладуть смажену грудинку з цибулею і поливають гарячим жиром, що залишився після смаження грудинки. Подають гарячою.

Від себе додала ще чорного перцю в квасолю і брала продукти "на око" як то кажуть))
А тим хто любить точність. пишу все, як в книжці! Смачна і проста страва.

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Рецепт з книги "Закарпатські народні страви" (1991 рік)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Майя Шутенко (29 січня 2012 10:42)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Апетитно і смачно!!!
Можна готувати кожного дня.
Натонько,дякую за рецепт:)
 



#2 написав: LiLu (29 січня 2012 11:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Тре буде спробувати. Маю купа фасолі і грудинку копчену ше зі свят))))


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#3 написав: Tatiana (29 січня 2012 15:13)


Група: Кондитер
Коментарів: 47
Готувала таку фасольку за подібним рцептом. А фасолю збивала у блендері. Дуже смачна.
 



#4 написав: ІНЕСА (29 січня 2012 18:44)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 25
Натуська,а якшо дати 101 або 103 грами фасолі ,то не вийде таке смачне?)))))))))))))))))))) lol Але ти приколістка)))))
А тепер по суті: ця страва дійсно смачна,така натурально гуцульська. t0242ТИ молодець,що вишукуєш стародавні рецепти.
 



#5 написав: Натонька (29 січня 2012 21:40)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Цитата: ІНЕСА
якшо дати 101 або 103 грами фасолі

ти шо! Та ясно шо не вийде lol

Я ж писала, що брала продукти "на око" як то кажуть))) В мене вийшло, але може якщо буде точність, то буде ше смачніше, хто його знає? smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#6 написав: Діна (30 січня 2012 12:36)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
winked просто і смачно!!! беру на замітку
 



#7 написав: Сонечко (30 січня 2012 13:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
але страва масна, я вам скажу. Мій батько каже що як їсти такі масні страви - то лице й кремом мазати не треба, воно завжди буде гарне smile


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#8 написав: Свєточка (30 січня 2012 21:40)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже смачна і апетитно виглядає страва!!!
 



#9 написав: Ластівка (31 січня 2012 08:43)


Група: Модератор
Коментарів: 40
а я щось не любітєль квасольки. хтось готував? як вам?


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#10 написав: ssaazzoonn (31 січня 2012 09:56)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Дуже апетитно ! Дякую Натонько! amam
 



#11 написав: fialetka (3 лютого 2012 20:49)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
Ой Натонько, ви молодець. У мене теж є така книжка, дуже корисна, часто з неї готую. І там все на одну порцію розраховано, типу 3г.часнику;)
А ця квасоля справді смачна. Я вчора готувала таку, за схожим рецептом. В мене бабця із Закарпаття, там цю страву називають "колочанка". Але пюре робиться трошки рідшим, розводиться відваром з квасолі і дається зажарка з цибулі, муки і з червоним меленим перцем. А все інше так само, теж поливаєм шкварками з копченого сала . А як їмо, то кидаєм туди шматочки білого хліба.
 



#12 написав: Ксенічка (10 лютого 2012 23:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Для тих хто полюбляє фасольку,а я в їх числі,дуже апетитна та корисна страва.Подобається,ще і те,що використано продукти,які кожна українська родина має десь там у "схованках" завжди.Посилаю і я своє спасибі Натонці. b5a
 



#13 написав: Natalyadiva (23 лютого 2012 04:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
Ситно і смачно! winked
 



#14 написав: манюся (18 липня 2012 18:47)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Дуже дякую за рецептик.Таку страву їла ще коли навчалася в Коломиї. Її безподобно готувала моя квартирна хазяйка.Обовязково приготую і згадаю студенські роки. Ще раз велике спасибі!!!
 



#15 написав: Darka (30 січня 2013 06:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Дуже люблю таку фасолю,особливо з зажаркою.Дякую за рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#16 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 15:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Натотько, ще раз дякую за гарну страву!!!
 



#17 написав: LiLu (13 травня 2013 18:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Мій звіт smile


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 85
Гостей: 71
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100