Життя сучасної родини має вельми швидкий, інтенсивний темп. Час стає дуже важливим фактором, не зважати на який навряд вийде без тих, чи інших втрат. Але поряд із цим розумні та турботливі господарі та господині, до яких безсумнівно відносяться наші читачі, віддають перевагу здоровому харчуванню як дорослих членів родини, так і дітей, використовуючи прості та водночас
корисні рецепти на кожен день. Здорове і збалансоване харчування вже давно стало трендом по всьому світі. В цьому випадку на допомогу у приготуванні приходять сучасні кухонні прилади, одним з яких і є героїня цієї статті – мультиварка!
Мультиварка – це автоматичний пристрій, що має технічні можливості приготувати найширший рад страв, наблизитися до досконалого смаку, залишив в цілості складові кулінарного успіху.
«Серцем» мультиварки є мікропроцесор, що керує приготуванням у залежності від обраної програми. Функцію «очей» виконує вбудований датчик, він забезпечує інформацією про параметри приготування: більше не буде молока, що збігло або підгорілої їжі. «Система дихання» мультиварки – це спеціальний паровий клапан і система герметичного закриття кришки, саме вони слідкують за дотриманням ідеальних умов приготування їжі в мультиварці, не дозволяють випаровуватися ароматичним речовинам, крім того - більше ніяких бризок та крапель жиру. А «тіло» пристрою – ємність (каструля), що має сучасне антипригарне покриття, що збереже усі вітаміни, амінокислоти, які містяться у вихідних продуктах , та те, без чого важко уявити смачну їжу – неповторний аромат страви. Все необхідне залишається в страві, що була приготована за допомогою мультиварки, поєднання смаку та користі стало можливим завдяки новим сучасним технологіям. Компактність чи об’єм, тип мультиварки ( готування під тиском чи без нього) – все це можливо обрати самостійно, щоб чарівний апарат задовольняв самим суворим вимогам. Також пароварка дуже дбайливо відноситься до ваших грошей і навколишнього середовища – це справді єнергозбережуючій пристрій.
Тож основними перевагами мультиварки у приготуванні
страв повсякденного використання є:
- Можливість приготувати найрізніші страви: перші, другі та, навіть, треті;
- Відсутність необхідності в олії, завдяки чому корисність та смак
страв, що готуються за допомогою мультиварки покращуються удвічі.
- Страва залишається гарячою стільки, скільки потрібно;
- Простота використання – для застосування мультиварки необхідно завантажити підготовлені за
обраним рецептом продукти, знайти програму и розпочати процес легким натисканням кнопки;
- Швидкість приготування;
- Непотрібно більше стежити за приготуванням: перевертати, помішувати, пробувати;
- Відсутність побічних ефектів – диму та запаху у кухні;
- Можливість відстрочити початок приготування їжі. Виставивши таймер, легко відкласти приготування на визначений час. Функції мультиварки дозволяють в певний строк приготувати страву та зберегти іі гарячою до 12 годин.
Воістину незамінною ця кухонна помічниця стає для приготування
страв дитячого чи дієтичного харчування. Існує велика кількість
легких рецептів, що забезпечують належний рівень збалансованого харчування, що постійно поповнюється активними шанувальниками та користувачами мультиварок.
Вимоги
рецептів дитячого харчування це насамперед відсутність важких жирів та шкідливих поєднань, які утворюються під час жарки, надмірної теплової обробки продуктів. Природна волога, що міститься в продуктах, не випаровується під час приготування, створюючи цим ідеальні умови збереження усіх корисних речовин. Невеликий зайвий тиск всередині пристрою, що утворюється за рахунок парового клапана, дозволяє готувати продукти більш рівномірно, зберігає правильну консистенцію та зовнішній вигляд, що викликає апетит.
А той вільний час, що з’явиться поки мультиварка самостійно готує, можна провести з ще більшій користю для здоров’я і настрою вас, ваших близьких та дітей, займаючись активним відпочинком або віддатись своєму улюбленому хобі.
Смачного вам та будьте здорові!
Автор: Степанова Анастасія